Rīta Panorāma

Intervija ar Sandiju Semjonovu un Kārli Lesiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Uldi Sīpolu

Telefonintervija ar Andri Ameriku

Ameriks: Pēc Pasaules koru olimpiādes vairāki kori vēlas atgriezties Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc Pasaules koru olimpiādes Rīgā daudzi kori pauda vēlmi atgriezties šeit, tāpēc solīja atbraukt uz Eiropas koru spēlēm Latvijā, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai!").

Vācijas pilsētā Magdeburgā šajās dienās notiek otrās Eiropas koru spēles, kurās startē arī kori no Latvijas. Tāpat to laikā Rīgai pasniegts koru spēļu karogs un nodotas tiesības 2017.gada Eiropas koru spēles rīkot mūsu galvaspilsētā.

Rīgas vicamērs, kurš pašlaik atrodas Magdeburgā, stāsta, ka 2017.gadā būs jāuzņem apmēram 200 kori, tostarp arī viesi no Ķīnas un Amerikas. Šīs koru spēles viņš sauc par lielu ieguvumu Latvijai.

Tas ir apliecinājums, ka mēs spējām noorganizēt ļoti labu Pasaules koru olimpiādi pagājušā gadā, teic Ameriks. Daudzi kori esot teikuši, ka grib atgriezties Rīgā, un tagad, uzzinot par Eiropas koru spēlēm, vairāki kori jau ir pauduši gatavību ierasties Latvijā.

Jau maijā ziņots par vienošanos 2017.gada jūlijā Rīgā organizēt Eiropas koru spēles. Paredzēts, ka Eiropas koru spēlēs piedalīsies vairāk nekā 200 koru, kas ir aptuveni 8000 koristu no Eiropas, ASV, Ķīnas un citām valstīm no visas pasaules.

Eiropas koru spēles notiek reizi divos gados un pirmās bija 2013.gadā Grācā. Rīgā Eiropas koru spēles notiks 2017. gadā no 16. līdz 23 jūlijam. Vienlaikus ar Eiropas koru spēlēm būs arī Nāciju Lielās balvas izcīņa , kurā sešās nominācijās sacentīsies labākie amatieru kori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti