Rīga 2017.gadā atkal kļūs par pasaules koru galvaspilsētu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien, 16.septembrī, Rīgas vicemērs Andris Ameriks ar Pasaules kora olimpiādes rīkotāju "Interkultur" prezidentu Ginteru Titču parakstījuši oficiālu vienošanos par trešās Eiropas koru olimpiādes un "Nāciju Grand Prix 2017" rīkošanu Rīgā.

Pēc 2014.gada Pasaules koru olimpiādes panākumiem Rīgā, kas pulcēja 460 korus un 27 000 dalībniekus no 73 valstīm, 2017.gada vasarā Rīgā notiks nākamais starptautiskais kordziedāšanas pasākums. Trešā Eiropas koru olimpiāde un "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" norisināsies no 16. līdz 23.jūlijam, Rīgā pulcējot dziedātājus no visas pasaules .

"Tas ir milzīgs panākums Rīgai un visai mūsu kora dziesmas kultūrai. Mēs pasaulē tiekam novērtēti, cienīti un no mūsu koriem un diriģentiem citi pasaules kori mācās. Rīgai tas ir liels gods uzņemt šo pasākumu, un esmu pārliecināts, ka mēs tiksim galā ar šo pienākumu, kam labs pierādījums bija Pasaules kora olimpiāde. Esiet laipni aicināti Rīgā!" pēc parakstīšanas teica Andris Ameriks.

"Interkultur" prezidents Ginters Titčs norāda: "Pēc 2014.gada Pasaules koru olimpiādes Rīgā neskaitāmi kolektīvi no visas pasaules ar sajūsmu atcerējās Rīgas pilsētas skaistumu un viesmīlību. Mums ir liels prieks, ka ir piepildījusies mūsu vēlme atkal pulcēt korus šajā īpašajā vietā ar bagātajām kordziedāšanas tradīcijām. Mēs ceram turpināt lielisko sadarbību ar partneriem Rīgā un skanīgu tikšanos 2017.gadā."

Kā vēstīts, 2014.gada Pasaules koru olimpiāde bija vērienīgākais starptautiskais konkurss tās pastāvēšanas vēsturē. Pasaules koru olimpiādes lielkoncerts Mežaparkā pulcēja 10 000 dziedātājus no Latvijas un 5000 no visas pasaules, kā arī 25 000 skatītāju.

Paredzēts, ka trešajās Eiropas koru spēlēs un "Nāciju Grand Prix 2017" piedalīsies vairāk nekā 200 kori, kas ir aptuveni 8000 koristi no Eiropas, ASV, Ķīnas un citām pasaules valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti