Botāniskajā dārzā skanēs «Lieldienu improvizācijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājā 27. martā plkst. 12 notiks koncerts “Lieldienu improvizācijas”, kurā ar brīvām balss improvizācijām uzstāsies Dana Indāne, bet flautu spēlēs Agnija Ābrama.

Dana Indāne ir brīvās balss improvizācijas māksliniece. Ieguvusi maģistra grādu laikmetīgajā balss improvizācijā Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā, kā arī teātra mākslā Latvijas Kultūras akadēmijā. Viņu interesē alternatīvas pieejas darbā ar balsi un ķermeni, savā radošajā darbībā māksliniece apvieno vokālās profesionālās zināšanas, skatuves mākslu un eksperimentālas balss prakses. Dana Indāne regulāri koncertē un vada meistarklases Latvijā un ārzemēs.

Agnija Ābrama ir mācījusies flautas spēli Smiltenes Mūzikas skolā, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā pie Anda Klučnieka un ieguvusi bakalaura grādu Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā flautas spēlē pie Mihkela Peaskes. Pašlaik viņa turpina studijas Igaunijā maģistrantūrā un apmaiņas programmas ietvaros studē arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Studējot Tallinā, iepazinusi brīvo improvizāciju, kas atklāja māksliniecei jaunu pasauli un tagad ir neatņemama viņas radošās izpausmes sastāvdaļa.

Koncerta klausītāji varēs skatīt arī acāliju ziedēšanas krāšņumu. Pakāpeniski, noziedot vienām šķirnēm, plaukst arvien vēlākas ziedētājas. Kolekcijā kopā ir vairāk nekā 120 dažādas šķirnes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti