Van Goga «Zvaigžņotā nakts» - populārākais «Google Art Project» darbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Par godu Starptautiskajai mākslinieku dienai „Google” apkopojusi statistiku par cilvēku saskarsmi ar „Google Art Project” un noskaidrojusi, ka projekta apmeklētāju visiecienītākais mākslas darbs ir Vinsenta van Goga glezna "Zvaigžņotā nakts".

Pēdējos sešos mēnešos „Zvaigžņotā nakts” ir bijusi visskatītākā glezna arī gigapixel – ļoti augstas izšķirtspējas režīmā, kas ļauj skatītājiem tuvplānā apskatīt pat smalkāko otas triepienu. Kamēr nekas nespēj konkurēt ar gleznas apskati reālajā dzīvē, iespēja izvērtēt mākslas darbu šādā detalizācijā, šķiet, mudina skatītājus pavadīt ilgāku laiku pie katra mākslas darba. „Art Project” mājas lapā katra glezna vidēji tiek apskatīta minūti, savukārt, atbilstoši dažādiem pētījumiem, muzejos tās ir tikai nepilnas divdesmit sekundes.

„Google” mākslas platformā ir atrodami vairāk nekā 40 000 mākslas darbi, taču daži ir ilggadīgi favorīti. Vispopulārākie pēc popularitātes ir:

Sandro Botičelli "Venēras dzimšana",
Rembrants: pašportreta zīmējums pie loga,
Vinsents van Gogs "Guļamistaba",
Eduārs Manē "Konservatorijā",
Pīters Brēgels vecākais "Pļāvēji",
Vinsents van Gogs "Saulespuķes",
Hanss Holbeins jaunākais "Sūtņi",
Vinsents van Gogs "Ziedu lauks pie Arlas",
Arnolds Bēklins "Mirušo sala".

Google Art Project tika ieviests 2011. gadā. Šobrīd tajā vairāk nekā 200 muzeju no vairāk nekā 40 valstīm sniedz cilvēkiem iespēju apskatīt 40 000 mākslas darbus. Baltijā vienīgais muzejs, kura eksponāti iekļauti "Google Art Project", ir Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti