Kultūras ziņas

Atklāts 6. starptautiskais kordiriģentu konkurss

Kultūras ziņas

Sācies mūzikas un mākslas festivāls "Bildes"

Gaujas stāsti vecmeistaru gleznās

«Siguldas devonā» – Gaujas stāsti vecmeistaru gleznās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Viena no Latvijas dabas mīļotāju un mākslinieku iecienītākajām vietām ir Gaujas senleja, kas ar upes līkločiem, pakalniem un gadalaiku mainīgajām krāsām iemūžināta ne vienā vien gleznā. Par to no 22. oktobra var pārliecināties kultūras centrā “Siguldas devons”, kur apskatāma latviešu glezniecības klasiķu darbu izstāde “Gaujas stāsti audeklos”.

Izstāde Siguldā sniedz unikālu iespēju vienkopus redzēt gan Latvijas brīvvalsts, gan 20. gadsimta piecdesmito, septiņdesmito gadu glezniecības vecmeistaru darbus, kas veltīti Latvijas dabas karalienei – Gaujas senlejai.

Klasiskās glezniecības cienītājus priecēs sen neizstādīti mākslas darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Turaidas muzejrezervāta krātuvēm.

Izstādes darbus radījuši Ģederts Eliass, Valdis Kalnroze, Indriķis Zeberiņš, Leo Svemps, Oskars Vīndedzis, Kārlis Melbārzdis un vairāki citi ainavisti.

“Siguldas devona” direktore Jolanta Borīte stāsta, ka kultūras centrs “Siguldas devons” šogad sācis otro sezonu. Lielākais izaicinājums esot bijis “lēciens dziļumā.”

“Un mums ir atsaucies Latvijas Nacionālais mākslas muzejs kā ļoti augsta līmeņa partneris, kas devis uzticību un akceptējis iespēju pie mums eksponēt desmit sava krājuma gleznas, aizvadītā gadsimta sākuma gadu vecmeistaru gleznas un, protams, mēs skatījāmies šeit pat uz Turaidas muzejrezervāta krājumu,” par izstādē redzamajām gleznām stāsta Borīte.

Borīte arī uzsver – kultūras centrs vēloties, lai izstādes zālē “Silva” kļūtu par regulāru notikumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti