«Rīgas Biržā» būs skatāmas izstādes no Nacionālā mākslas muzeja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mākslas muzejā „Rīgas Birža” piektdienas vakarā atklās divas nozīmīgas mākslas izstādes no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas, kas muzeja ēkas rekonstrukcijas laikā plašākai publikai nav apskatāmas.

Boses zālē kā muzeja kompliments Itālijas prezidentūrai Eiropas Savienībā būs skatāmi itāļu vecmeistaru zīmējumi no 16. līdz 18.gadsimtam, bet Lielajā zālē - Latvijas glezniecības meistardarbi no 19.gadsimta beigām līdz 20.gadsimta vidum. Šai izstādei būs arī neparasts satelītprojekts - kompānija „LG Electronics” piedāvās desmit latviešu vecmeistaru darbus apskatīt 3D formātā.

„Domājām - kā tas var būt, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, un vasarā, tūrisma sezonā, nav nevienas vietas, kur varētu paskatīties latviešu klasiku? Tādēļ mums ir ļoti skaista izlase, kas ir izveidota no Hūna, Federa, Rozentāla, Valtera, Purvīša, Grosvalda, Kazāka, Eliasa, Ubāna, Svempa, Tīdemaņa, Padega darbiem. Domāju, te var nākt un papriecāties arī visi rīdzinieki, kas ir noilgojušies pēc Valdemāra ielas skaistā nama un ekspozīcijām. Un, protams, tūristi, lai redzētu mūsu, latviešu glezniecību,” stāsta muzeja „Rīgas Birža” vadītāja Daiga Upeniece.

Otra izstāde būs itāļu māksla. „Un arī šeit ir ļoti interesanti vārdi - piemēram, Tintoreto, Luka Džordāno, Džovanni Antoniani. Šī ir ļoti smalka izstāde, kas baudāma lēnām, mierīgi, izbaudot katru līniju, jo arī tehnikas ir ļoti interesantas un daudzas no tām jau piemirstas,” saka Upeniece.

Abas izstādes skatītājiem būs atvērtas no sestdienas, 5.jūlija. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti