Kultūras ziņas

Iznākuši Ineses Zanderes jaunākie darbi

Kultūras ziņas

Pasniedz "Zelta ābele 2020" galveno balvu

Rīgas Mazākā aktu teleizsole kā performance

Notiks laikmetīgās mākslas izstāde «Rīgas mazākā aktu teleizsole»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

7. aprīlī fon Stricka villā norisināsies “Rīgas mazākā aktu teleizsole” – tiešajā translācijā notiks laikmetīgās mākslas izstāde, kurā savus darbus piedāvās desmit mākslinieki, tostarp Skuja Braden, Kristians Brekte, Ivars Heinrihsons, Krišjānis Elviks, kuru darbi veltīti akta tematikai.

Akts mākslā saistās ar kaila ķermeņa attēlojumu, taču tēmas interpretācijas ir pašu mākslinieku ziņā. Izsoles organizatori sola pret akta jēdzienu izturēties radoši un laikmetīgi. Tātad viss atkarīgs no uztveres un konteksta.

“Covid apstākļos mēs visi dzīvojam pa vienam vai attālināti viens no otra, un mēs sapratām, ka cilvēks ļoti ilgojas pēc šīs ķermeniskās pieredzes, pēc klātienes sajūtas, un, mūsuprāt, mākslā to brīnišķīgi reprezentē akta žanrs,” norādīja izstādes kuratore Auguste Petre.

Turpinot pagājušajā gada martā aizsākto izsoļu sēriju, "Rīgas Mazākā aktu teleizsole" norisināsies tiešsaistē un izsoles gaitu papildinās vakara vadītāju saruna par aktu mākslā, kā arī muzikāli priekšnesumi un intelektuāli izklaidējošas performances. Izsoli vadīs aktrises Iveta Pole un Marija Linarte.

“Viscaur izstādei norisinās abu meiteņu dialogs par to, kas ir akts vispār mākslā un ko mēs ar šo vārdu saprotam,” pastāstīja režisors Toms Treinis.

Izsoles mērķis ir veicināt laikmetīgās mākslas kolekcionēšanu un pievērst uzmanību dažādu paaudžu autoriem, kuri ir gatavi eksperimentēt gan ar tēmām, gan ar materiāliem.

Izsole sāksies pulksten 20.00 vakarā un būs vērojama fon Stricka villas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti