Kultūras ziņas

Stikla māksla skatāma Latvijas Mākslas akadēmijā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Fon Stricka villā gaidāma pirmā teātra izrāde bērniem

Nepaklausīga princese un šodienas brokeris. Fon Stricka villā gaidāma pirmā teātra izrāde bērniem

Vēsturiskā Kristiana Karla fon Stricka villa jau vairākus gadus ir dažādu kultūras notikumu krustpunkts. Tajā notiek mūzikas, mākslas un izklaides pasākumi. Šogad savu vietu atraduši arī pasākumi bērniem. Jau sestdien, 28. oktobrī, pirmizrādi piedzīvos īpaši šai telpai veidota teātra izrāde "Princese un brokeris".

Izrādes "Princese un brokeris" centrā ir kāds mērķtiecīgs nekustamo īpašumu brokeris, kurš cenšas pārdot vecu pili. Pilī mitinās nepaklausīga princese, viņas tēvs karalis un kašķīgais burvis. Lugas autors ir fon Stricka villas vadītājs Mārtiņš Mielavs: "Tā iedvesma ir tāda, ka villu pārdod. Kopš es te ienācu, viņu pārdod. Viņu joprojām pārdod. Neviens viņu pārdot nevar.  Tad kaut kā likās, ka tas stāsts ir jāņem, ka ikdienā ir jāieliek kaut kāds cits stāsts, vēlams ar laimīgām beigām, kas simbolizēs villas atdzimšanu arī īstajā dzīvē."

Izrādes režisors Toms Treinis atklāj: "Tā ir tāda fabula par seniem laikiem Villā. Senā namā. Un par tādu izlaušanos brīvībā. Tā jēga, man liekas, arī tajā slēpjas, ka kādreiz tā pasaule bija savādāka, ko arī bērniem ir interesanti zināt, kā tas ir bijis sen, sen atpakaļ. Ka tev tur ir jāiet, jāprecas 14 gados, un šodien tā realitāte ir citādāka."

Viņš piebilst, ka stāsts ir par sadursmi starp tiem cilvēkiem no senas pagātnes un šodienas brokeri: "Viņam ir jāpilda vairāki uzdevumi, lai saglabātu galvu uz pleciem, jo citādāk būs "šņikt"."

Izrādes apmeklētājiem režisors iesaka nākt ar brīvu, atvērtu prātu un sirdi: "Neviens netiks spiests iesaistīties, bet tā doma ir palīdzēt brokerim paveikt uzdevumus. Tur varbūt būs vajadzīga neliela palīdzība no zāles un no skatītājiem. Iespējams, brokeris būs pietiekami stiprs, lai pats to izdarītu, bet to mēs redzēsim."

Aktieris Mārtiņš Gailis teic, ka izrāde ir par uzdrīkstēšanos, šķēršļu pārvarēšanu un vēl par godīgumu, bet viņa kolēģe, aktrise Anna Nele Āboliņa piebilst, ka arī noteikti par to, ka ir jātic brīnumiem un ka ar fantāziju var ļoti daudz ko atrisināt: "Nevajag baidīties fantazēt un reizēm noticēt neticamiem notikumiem."

Aktieris Pēteris Galviņš tikmēr saka: "Es kā burvis varu komentēt, ka noburties vienmēr ir interesanti, un es domāju, ka tas būs interesanti arī skatītājiem."

Izrāde piemērota bērniem no piecu gadu vecuma. Pirmizrāde paredzēta sestdien, 28. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti