Kultūras ziņas

Rakstnieku piedzīvojumu filmas un stāsti

Kultūras ziņas

Pārpratumu komēdija sievietēm

Jaunas izstādes Rotko mākslas centrā

Jaunas izstādes Rotko mākslas centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrā otrdien, 17.novembrī, atklāta novembra, decembra un janvāra izstāžu sezona. Tajā aplūkojamas septiņas dažādas gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieku izstādes, kuras vieno kustības motīvs.

Jaunā izstāžu sezona iecerēta kā viena no vērienīgākajām Marka Rotko mākslas centra vēsturē. Latvijas Republikas proklamēšanas dienas priekšvakarā atklātas septiņas jaunas izstādes, savukārt novembra beigās tām pievienosies vēl divas. Darbus raksturo daudzveidība un kosmopolītisms - izvēlēti mākslinieki, kuri darbojas dažādos žanros un tehnikās, pārstāv dažādas valstis un kultūras.

"Mēs lūkojamies, lai atbilstoši mūsu centra stratēģijai būtu ieturēts tas, ka mēs parādām gan starptautisko ārzemju mākslinieku darbus, gan Latvijas mēroga mākslinieku darbus, tāpat mēs neaizmirstam arī reģionu māksliniekus," norāda Marka Rotko mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka.

Daudzveidīgās izstādes vieno kustības motīvs, ko mākslinieki mēģinājuši notvert gan ofortā, gan fotogrāfijā, gan gleznās, videoinstalācijās un tekstilmākslā.

Vienu no izstādēm veido otrā starptautiskā tekstilmākslas simpozija "Fortress man" darbi. Simpozijā piedalījās deviņi mākslinieki no piecām valstīm, radošajā procesā iepazīstoties ar cietokšņa vēsturi, arhitektūru un cilvēkiem.

"Daži darbi ir kā performances, daži balstās šūšanas tehnikā, daži atgādina gleznas, tā ir ļoti daudzveidīga mākslinieku grupa, kas darbojas kopā. Šis ir darbs, ko sāku pirms simpozija, atvedu to uz šejieni un vēlējos pabeigt. Tā ir abstrakcija par zirnekļa tīklu no daudziem audumu gabaliņiem, tā ir auduma kolāža, kas gabaliņu pa gabaliņam salikta kopā, daļēji ar rokām, daļēji - ar šujmašīnu," stāsta tekstilmāksliniece Andrea Maijersa no ASV.

Kopā šīs sezonas tapšanā iesaistījušies vairāk nekā 30 mākslinieki. Jaunās izstādes Marka Rotko mākslas centrā būs aplūkojamas līdz 2016.gada janvāra vidum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti