Latvijā viesosies pārstāvji no Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Laikā no 19. līdz 20. novembrim Latvijā viesosies pārstāvji no iepriekšējām Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valstīm – Somijas un Gruzijas – , kā arī 2022. gada viesu valsts – Slovēnijas. Vizītes laikā viesi dalīsies ar pieredzi šādas dalības organizēšanā, kā arī pastāstīs par sasniegtajiem rezultātiem, paziņojumā medijiem informē platformas “Latvian Literature” pārstāvji.

Jau publiski izskanējusi informācija, ka šī gada oktobrī kultūras ministrs Nauris Puntulis devās uz Frankfurti, lai tiktos ar Frankfurtes grāmatu tirgus vadību un uzsāktu oficiālas sarunas par Latvijas nokļūšanu viesu valsts statusā 5 līdz 6 gadu ilgā periodā.

Latvijas literatūras eksporta platforma “Latvian Literature” sadarbībā ar Kultūras ministriju aicinājusi uz Latviju Somijas organizācijas “Fili” vadītāju Tiā Strandēnu (Tiaa Strandén), Gruzijas bijušo Viesu valsts programmu vadītāju Medeu Metrevelli (Medea Metrevelli) un Slovēnijas Grāmatu institūta vadītāju Renatu Zamidu (Renata Zamida), lai uzzinātu vairāk par šo valstu pieredzi, ieguvumiem un sasniegtajiem rezultātiem.

“2018. gadā Latvija kopā ar Lietuvu un Igauniju bija Londonas grāmatu tirgus viesu valstis, kas bija ļoti labs atspēriena punkts Tika iegūta lieliska pieredze un sasniegti rezultāti, ko ir novērtējis arī Frankfurtes grāmatu tirgus.

Mēs ticam, ka Latvijas kļūšana par Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsti nestu būtisku ieguvumu ne tikai grāmatniecības nozarei, bet arī citām kultūras nozarēm, tūrisma attīstībai un kopējam valsts tēlam,”

pastāstīja platformas “Latvian Literature” pārstāve Juta Pīrāga.

19. novembrī plānota oficiāla viesu tikšanās ar pārstāvjiem no Kultūras, Ekonomikas un Ārlietu ministrijām, kā arī Latvijas Institūta, platformas “Latvian Literature”, Poligrāfijas asociācijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas Rakstnieku savienības, Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

20. novembrī no pulksten 15:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas “Draugu telpā” jebkurš interesents tiek aicināts uz semināru “Frankfurtes viesu valstu pieredzes stāsti: Somija, Gruzija, Slovēnija”, kurā vizītes viesi prezentāciju formā visus klātesošos iepazīstinās ar savu iegūto pieredzi. Pasākums notiks angļu valodā.

KONTEKSTS:

Frankfurtes grāmatu tirgus ir lielākais grāmatu tirgus pasaulē, kurā pulcējas izdevēji no visas pasaules. Tas ir “pasaules ideju tirgus”, kurā ne tikai tiek pārdotas grāmatu izdošanas tiesības un uzstājas grāmatniecības nozares profesionāļi, bet arī notiek citu nozaru (poligrāfija, dizains, teātris, nacionālās valstu virtuves, vēsture, mūzika, māksla, video spēles, tehnoloģijas) reprezentācija, kā arī pulcējas ietekmīgi valstu politiķi. Tirgu katru gadu apmeklē teju 300 tūkstoši cilvēku, tostarp aptuveni 10 tūkstoši žurnālistu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti