Vāgnera zālei nomnieku neatrod arī atkārtotā izsolē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vāgnera zālei nomnieku nav izdevies atrast arī atkārtotā izsolē, par to Latvijas Radio informēja ēkas apsaimniekotājs „Valsts nekustamie īpašumi”.

Par šādu Vāgnera zāles attīstības scenāriju vasarā izlēma valdība, tomēr virkne ekspertu Latvijas Radio iepriekš norādīja, ka izsoles noteikumus nevienam gribētājam nebūs pa spēkam izpildīt. Noteikumi paredzēja ēku iznomāt privātam investoram uz 30 gadiem, saglabāt tajā kultūras funkciju un iekasēt vēl apmēram 2000 eiro nomas maksu mēnesī.

Neveiksmīgā izsole nozīmē, ka valdībai būs atkārtoti jāizskata citi Vāgnera zāles attīstības scenāriji.

Reālākie no tiem ir ēkas atjaunošana par valsts naudu, kas varētu izmaksāt vismaz 20 miljonus eiro, vai arī īpašuma atjaunošana, izmantojot publisko un privāto partnerību.

KONTEKSTS:

Vāgnera zāle ir senākais Rīgas pilsētas teātris, kurā divus gadus (1837–1839) par diriģentu strādājis arī tolaik jaunais komponists Rihards Vāgners. Šī koncertzāle, kuru šodien dēvē par Vāgnera zāli, komponistam kalpoja par iedvesmas avotu vēlākajai Baireitas festivāla nama būvei.

Kopš 2006. gada Vāgnera zāle atrodas Finanšu ministrijas valdījumā un to apsaimnieko “Valsts nekustamie īpašumi”. Šobrīd 1782. gadā pēc arhitekta Kristofa Hāberlanda projekta celtais nams ir sliktā stāvoklī un jau 12 gadus ir slēgts.

2018.gada jūlijā valdība pieņēma lēmumu namu iznomāt, taču šādu lēmumu par iracionālu uzskata Rīgas Vāgnera biedrība

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti