Panorāma

Nav informācijas par studiju sasaisti ar darba tirgu

Panorāma

N.Ušakovam jāmaksā 200 eiro par neierašanos uz tiesu

Vāgnera namu plānots iznomāt

Vāgnera namu plānots iznomāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valdība beidzot izlēmusi, ko darīt ar vācu komponista Riharda Vāgnera vārdā nosaukto namu Vecrīgā. To uz 30 gadiem plānots iznomāt. Rīgas Riharda Vāgnera biedrība gan uzskata, ka nomnieku visdrīzāk neizdosies atrast, jo nama atjaunošanai ir vajadzīgi aptuveni 20 miljoni eiro.

Ja konkursā par tiesībām saimniekot Vāgnera namā neviens nepieteiksies, namu varētu atjaunot arī par valsts naudu.  

Vāgnera nams jau vairāk nekā desmit gadus ir pamests. Iepriekš šajā greznajā zālē notika koncerti, taču ēkas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ tā vairs nav izmantojama. Nama atjaunošanai vajadzīgos 16,5 miljonus eiro valsts nevar atļauties. Tāpēc valdība nolēmusi vēsturiskajam namam meklēt nomnieku, kurš to remontētu par savu naudu.

“Šo īpašumu varēs iegūt par salīdzinoši zemākiem maksas noteikumiem ar nosacījumu, ka īpašumā tiek ieguldīti kapitālie līdzekļi, lai viņu savestu kārtībā,” skaidroja Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Rīgas Riharda Vāgnera biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Gailis gan netic, ka namu iespējams atjaunot bez valsts naudas. Viņaprāt, tas jebkuram nomniekam būtu pārāk neizdevīgs darījums.  

“Tāpēc, ka tā māja prasa apmēram 20 miljonu ieguldījumu, un tas ir kultūras piemineklis. Tai mājai ir jābūt saistītai ar funkciju “Vāgners”, tātad – koncertzāle, iespējams, muzejs. Tur nevar neko citu ierīkot. Mājas struktūra ir tāda,” norādīja Gailis.

Vāgnera nama nomnieku konkursa kārtībā meklēs “Valsts nekustamie īpašumi”. Ja trīs mēnešu laikā neviens nebūs pieteicies, netiek izslēgta iespēja, ka namu tomēr varētu atjaunot par valsts naudu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti