Rīta Panorāma

Skype intervija ar Ingu Akmentiņu-Smildziņu

Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Andri Kužnieku

Vācijā muzeji priecē apmeklētājus

Vācijā pēc divu mēnešu dīkstāves muzeji atkal ver durvis apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc aptuveni divu mēnešu dīkstāves Vācijā durvis vēruši vairāki muzeji un mākslas galerijas. Piemēram, Barberīni Mākslas muzejā Potsdamā cilvēkiem tagad ir iespēja apmeklēt slavenā franču mākslinieka Kloda Monē darbu izstādi.

Šī ir pirmā reize aptuveni divu mēnešu laikā, kad tiek vērtas Barberīni Mākslas muzeja durvis. Telpās atrodami aptuveni simt izcilā franču mākslinieka Kloda Monē darbi. Izstādi atklāja jau februāra nogalē, bet kopš 12. marta darbi palika bez uzmanības. Tagad pie ieejas nepacietīgi gaida mākslas kultūras mīļotāji, kuri ieradušies ar aizsargmaskām un ievērojot pusotra metra distanci cits no cita. Pakāpeniski Vācijā dzīve atgriežas ierastajā ritmā.

“Ir jauki, ka atgriežamies normālā ikdienā. Kultūra ir daļa no normālas dzīves. Priecājos, ka lēnām viss atgriežas,” saka muzeja apmeklētāja Anke.

Pirms durvju vēršanas muzeja darbinieki izstrādāja drošības vadlīnijas, kuras stingri tiek ievērotas. Visiem obligāti jāvalkā maskas. Uz īsu brīdi tās ļauts noņemt tikai vestibilā. Kopumā muzejs uzņems tikai 120 apmeklētājus, kas ir trešā daļa no iepriekšējā apjoma.

Muzeja pārstāve Dorotija Entrupa skaidro: “Ievērojam trīs galvenos drošības noteikumus. Pārliecināmies, ka visi ievēro distanci, mazinām rindas un nodrošinām, ka cilvēki cits citam nepieskaras.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti