Sākas pretendentu pieteikšana balvai «Boņuks 2013»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ceturtdien, 9. janvārī, sākas pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras Gada balvai „Boņuks 2013". „Boņuks" ir vienīgā gada balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē, un šogad tā tiks pasniegta jau sesto gadu, lsm.lv informē Latgales vēstniecības "Gors" pārstāve Aija Eriņa.

Nomināciju pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz 24. janvārim. Pieteikumus var iesūtīt, rakstot uz elektroniskā pasta adresi [email protected] vai pasta adresi Latgales vēstniecība "Gors", Pils iela 4, Rēzekne, LV 4601, ar norādi „Pieteikums Latgaliešu kultūras gada balvai „Boņuks 2013"" (pasta zīmogs 20. janvāris).

Dokumenti

Boņuks 2013: Pieteikuma anketa

Lejuplādēt

40 KB

Boņuks 2013: Nolikums

Lejuplādēt

56.5 KB

Šogad Latgaliešu kultūras Gada balvas „Boņuks" rīkošanā pirmo reizi iesaistījusies Latgales vēstniecība "Gors". Notikušas arī nelielas izmaiņas nolikumā un nominācijās – vairākas apvienotas, bet dažas nākušas klāt, piemēram, pirmo reizi tiks pasniegtas balvas par sasniegumiem vizuālajā, audiovizuālajā un skatuves mākslā.

Pirms izveidot 2013.gada balvas nolikumu, Latgales vēstniecība "Gors" aicināja ikvienu kultūras draugu paust savu redzējumu un ieteikumus par balvas nominācijām, vērtēšanu un citiem ar balvu saistītiem jautājumiem. Lielākā daļa viedokļu paudēju atzina, ka balvas nomināciju skaits varētu būt mazāks, rezultātā šogad „Boņuku" paredzēts pasniegt 21 nominācijā.

Gada balva „Boņuks" radīta ar mērķi veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.

„Boņuka" balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 23.februārī Latgales vēstniecības "Gors" Lielajā zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti