Sākas pieteikšanās jaunai mērķprogrammai pandēmijas zaudējumu kompensēšanai kultūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kā liecina Valsts Kultūrkapitāla fonda mājas lapā publicētā informācija, no 3. augusta komersanti, biedrības un nodibinājumi, kuru darbība saistīta ar pastāvīgu publisku kultūras norišu nodrošināšanu, var pieteikties Valsts kultūrkapitāla fonda 2,3 miljonu eiro vērtajai mērķprogrammai.

Tādejādi plānots vismaz daļēji kompensēt ierobežojumu pastāvēšanas laikā radušos kārtējos izdevumus, lai nodrošinātu darbības nepārtrauktību. Varēs pretendēt uz apmaksātiem izdevumiem par laika periodu no 13.marta līdz 30. septembrim. Atbalsts var tikt sniegts 75% apmērā no apmaksātajiem izdevumiem par telpu uzturēšanu, kā arī darbinieku algām.

KONTEKSTS:

Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai investīcijām kultūrā tika lemts piešķirt 32 miljonus eiro: 10,6 miljonus eiro Covid-19 radīto seku mazināšanai valsts kultūras iestādēs un radošo personu atbalstam; 10,4 miljonus eiro modernizācijas pasākumiem kultūras nozarē – valsts pasūtījumiem jaunu kultūras vērtību radīšanā, kā arī 11 miljonus eiro kultūras infrastruktūrai.

Savukārt jūlija vidū kultūras nozares NVO cēla trauksmi par programmas Covid-19 krīzes seku mazināšanai noteikumiem. Latvijas Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija norādīja - ja naudas piešķiršanas noteikumi netiks mainīti, vairāki nevalstiskie teātri paliks bez finansiāla atbalsta krīzes seku likvidēšanai. Kultūras ministrijā atzina, ka projektu iesniedzējiem jāatbilst noteiktiem kritērijiem, taču grozīja nolikumu, ņemot vērā nevalstisko organizāciju iebildumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti