Labrīt

Ģitārists Gints Smukais aicina uz albuma "Atkusnis" koncertu Raiskuma ezerā

Labrīt

Valdība atradusi veidu, kā īpašuma nodokli nekāpināt uzreiz trīskārši

Ministrija: Liepājas teātra finanšu problēmas primāri būtu jārisina pašvaldībai

KM: Pēc kultūras NVO celtās trauksmes mainīti noteikumi atbalstam Covid-19 krīzes seku mazināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc tam, kad kultūras nevalstiskās organizācijas (NVO) cēla trauksmi par naudas sadali Covid-19 krīzes seku mazināšanai, ir mainīti atbalsta saņemšanas noteikumi, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Vilsone sacīja, ka ministrija centusies radīt plašu atbalsta pasākumu klāstu. Vienlaikus – lai saņemtu atbalstu, jāatbilst virknei kritēriju.

Kultūras NVO gan kritizēja noteikumus, sakot, ka daudzi krīzes skartie nespēj tiem kvalificēties.

KM valsts sekretāre skaidroja, ka kultūras NVO trauksmi cēla vēl pirms mērķprogrammas izsludināšanas. Reaģējot uz NVO vēstuli, nolikumā jau veiktas izmaiņas.

“Ņemot vērā to, ka šīs programmas ir atvērtas, (..) domāju, ka NVO celtā trauksme jau ir iestrādātā nolikumā. Šonedēļ vēl mēģināsim papildus detalizētāk pārbaudīt citas informācijas šķautnes, lai pārliecinātos, ka programma strādā pietiekami,” sacīja Vilsone.

KONTEKSTS:

Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai investīcijām kultūrā tika lemts piešķirt 32 miljonus eiro: 10,6 miljonus eiro Covid-19 radīto seku mazināšanai valsts kultūras iestādēs un radošo personu atbalstam; 10,4 miljonus eiro modernizācijas pasākumiem kultūras nozarē – valsts pasūtījumiem jaunu kultūras vērtību radīšanā, kā arī 11 miljonus eiro kultūras infrastruktūrai.

Savukārt jūlija vidū kultūras nozares NVO cēla trauksmi par programmas Covid-19 krīzes seku mazināšanai noteikumiem. Latvijas Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija norādīja - ja naudas piešķiršanas noteikumi netiks mainīti, vairāki nevalstiskie teātri paliks bez finansiāla atbalsta krīzes seku likvidēšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti