Mežaparka estrāde soli tuvāk arhitektu vīzijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

21. maijā, mēnesi pirms līgumā noteiktā termiņa, Būvniecības valsts kontroles birojs pieņēma ekspluatācijā Mežaparka Lielās estrādes B posma pirmās kārtas būvdarbus.

To laikā ir izbūvēta jaunā estrādes ēka un kupols, apsardzes objekts, inženiertehniskās sistēmas, apkārtesošie ceļi, kā arī labiekārtota teritorija. 

Atbilstoši arhitektu Jura Pogas un Austra Mailīša iecerei, tapusi unikāla metāla konstrukcija ar vairāk nekā 500 akustiskajiem vairogiem un adiabātisko sistēmu, kas vasaras karstumā ļaus atvēsināt dziedātājus, dzesējot sakarsušo gaisu ar ūdens miglas palīdzību. Tostarp estrādes ēkas telpas un stikloto fasādi, kā arī estrādes kupola membrānas jumtu plānots izbūvēt rekonstrukcijas noslēdzošajā jeb B posma otrajā kārtā. To iecerēts pabeigt līdz nākamā gada decembrim.

21. maijā Rīgas domes Īpašuma departaments izsludinājis iepirkuma procedūru šo būvdarbu veikšanai.

KONTEKSTS:

Kopumā Mežaparka Lielās estrādes pārbūves izmaksas varētu tuvoties 100 miljoniem eiro. Estrādes atjaunošanu pilnībā bija plānots pabeigt līdz 2023. gada Dziesmu un deju svētkiem.

Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma būvdarbus veica pilnsabiedrība "LNK, RERE".

Lai nodrošinātu skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020. gadā, arhitektiem tika uzticēts otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2. Otrās kārtas pirmajā posmā tiktu realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā paliktu saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana aizsākās 2016. gada 11. martā, kad Rīgas pašvaldība un Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti