Mežaparka estrādi pieskandinās otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts

Sestdienas, 2. septembra, vakarā Mežaparka estrādi pieskandinās otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri muzicēs Latvijas populārās mūzikas zvaigznes.

Mežaparka estrādi pieskandinās otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts
00:00 / 04:11
Lejuplādēt

Latvijas mūzikas lielā koncerta tradīcija aizsākās 2022. gada septembrī, kad, piedaloties dažādu paaudžu populārās mūzikas izpildītājiem un Liepājas Simfoniskajam orķestrim, "Daugavas" stadionā norisinājās Raimonda Paula daiļradei veltītais koncerts.

Par pirmā koncerta idejas pirmsākumiem stāsta koncerta rīkotāja no SIA "REKU" Liena Dāvida: "Ideja par pirmo Latvijas mūzikas koncertu radās, kad beigām tuvojās kovida laiks. Mēs sapratām, ka cilvēki ir noilgojušies pēc kaut kā liela un varena, pēc tādiem kā sadziedāšanās svētkiem, kas nav gluži dziesmu svētki, kaut gan komandā mēdzam savu koncertu tā saukt. Tie ir svētki, kur katrs klausītājs var dziedāt visām dziesmām līdzi no pirmajām taktīm. Tā tapa pirmais Latvijas mūzikas lielais koncerts."

Šogad latiņa un mērogs pacelts vēl augstāk, jo koncerts notiks Mežaparka estrādē, uzsver Liena Dāvida: "Programma, tāpat kā aizvadītajā gadā, tiek būvēta no latviešu komponistu skaņražu dziesmām. Pērn koncerts bija veltīts tikai Raimonda Paula mūzikai, bet šogad mēs savu apvārsni esam paplašinājuši. Būs gan Jāņa Lūsēna, gan Zigmara Liepiņa, arī maestro Raimonda Paula skaņdarbi. Esam izvēlējušies emociju raisošas dziesmas."

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka un vēl citu komponistu radītās dziesmas. Koncertā uz skatuves pulcēsies vairāk nekā simt dalībnieku, gan Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi, gan Rīgas kamerkoris "Ave Sol".

"Ir mākslinieki, kuri piedalījās arī pirmajā koncertā – "Mazais princis", Aija Andrejeva, Jānis Aišpurs, bet būs mākslinieki, kuri būs šajā koncertā pirmo reizi – grupa "Jumprava", "Citi zēni", "Sudden Lights" būs jau uz lielās skatuves, pagājušā gadā viņi bija iesildītāju grupa," stāsta Liena Dāvida.

Koncerta diriģents būs Jānis Ivuškāns, kurš ir viens no dziesmu aranžiju radītājiem.

Arī šogad koncerta mākslinieciskais vadītājs Gustavo (Arstarulsmirus). Viņš uzsver, ka šoreiz koncerts ir veltījums Latvijas mūzikai plašākā mērogā, turklāt koncertam ir pieci aranžētāji. "Tās novitātes, kurās mēs ņemam solistus un velkam iekšā viņiem neraksturīgos žanros un kompozīcijās, ir diezgan daudzas. Tāpēc tas būs pirmreizīgi ne tikai skatītājiem, bet arī izpildītājiem. Mežaparka estrāde izskatīsies tā, kā tā vēl nav izskatījusies līdz šim. Vizuālais noformējums būs gana spilgts un atmiņā paliekošs," sacīja Gustavo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti