Meditatīvs un personisks muzikāls piedzīvojums – Latvijā koncertēs beļģu mākslinieks Stann

Ar vairākiem koncertiem šī gada novembrī vairākās vietās Latvijā koncertēs beļģu komponists un multiinstrumentālists Stann, īstajā vārdā Stens Nievenhuiss (Stan Nieuwenhuis).

Koncerti gaidāmi Ādažu Kultūras centrā Ceriņu zālē šī gada 9. novembrī, Mālpils muižā 11. novembrī un Mežaparka estrādes Kokaru zālē 12. novembrī, informēja koncerta rīkotāji.

Stann ir akadēmiski izglītots komponists un trompetists. Aizrāvies arī ar rokmūziku (muzicējis rokgrupā "Mastercab") un elektronisko mūziku (grupā "Duox"). Studējis kompozīciju, trompetes un klavierspēli, skaņu režiju.

Pašmācības ceļā apguvis ģitāras un basģitāras spēles prasmes. Muzicējis gan Beļģijas Nacionālajā orķestrī, gan Nīderlandes jauniešu orķestrī, "De Lage Landen" orķestrī un Eiropas Jauniešu pūtēju orķestrī. 2015. gadā ieguvis pirmo vietu Eiropas Jauno komponistu konkursā. Paralēli soloprojektiem Stann aktīvi darbojas apvienībā "Exit_Brass!" – pūtēju kvartetā, kas eksperimentē un flirtē ar klasiskās mūzikas robežām.

Apvienojot šo žanru ietekmi un gūto pieredzi, Stann ir radījis savu debijas soloprogrammu "Traces", kas būs klausāma arī Latvijā.

Mākslinieks koncertprogrammu raksturo šādi: ""Traces" ir kā melanholisks ceļojums, lielā mērā pat bēgšana no realitātes. Tā aizved klausītāju uz "savu drošo vietu". Pats albuma nosaukums "Traces" ("Pēdas") simbolizē visas pēdas, ko cilvēks atstāj aiz sevis dzīves gaitā – gan apzināti, gan neapzināti. Tas ir gan fiziskās pēdas, gan emocionālās. Tās visas turpina pastāvēt, bet pašām par sevi tām nav nozīmes bez cilvēka klātbūtnes." 

Koncerts būs meditatīva un ļoti personiska muzikālā pieredze, sola rīkotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti