Kultūras ministrijai nav skaidrības par domēna «kultura.lv» izmantošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kultūras ministrija vēl tikai lems par to, kur ilgtermiņā piesaistīt domēnu "kultura.lv", norādīja ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Jau ziņots, ka no nākamā gada ministrija Latvijas kultūras vērtību un notikumu popularizēšanu ārpus Latvijas, ko līdz šim veica kultūras portāls "kultura.lv", piedāvās divos portālos - "Latvia.eu" un "Latvia.travel".

Vizule informēja, ka no 2016.gada sākuma adrese "www.kultura.lv" lasītāju aizvedīs uz ministrijas mājaslapā publicēto ziņu, ka turpmāk par kultūras aktualitātēm informēs divi citi portāli.

Kultūras portāls "kultura.lv" tika izveidots 2005.gadā, un tā idejas autore bija tā laika kultūras ministre Helēna Demakova. Ar "kultura.lv" viņa vēlējās rādīt piemēru citām nozarēm, kā veidot un pasniegt informāciju.

Vizule skaidroja, ka portāls "kultura.lv" šo desmit gadu laikā sekmīgi veica ceļveža un informatīvā tilta funkciju, ārzemju interesentiem sniedzot kvalitatīvu, savlaicīgu un izsmeļošu informāciju par Latvijas kultūras procesiem un personībām. Tā sākotnējā misija bija raisīt interesi ārvalstu iedzīvotāju vidū par Latvijas kultūras norisēm, rosinot izvēlēties mūsu valsti par kultūras tūrisma mērķi. Šajā ziņā projekts vērtējams kā veiksmīgs.

"Jāņem vērā, ka gadu gaitā radušās un pilnveidojušās citas interneta vietnes, kas guvušas starptautisku atpazīstamību. Tādēļ Kultūras ministrijas ieskatā racionālāk ir novērst sadrumstalotību un koncentrēt daudzveidīgu informāciju par Latviju, padarot to vieglāk pieejamu ārvalstu interesentu mērķauditorijai un tādējādi sniedzot saistošu vēstījumu par Latviju tās visdažādākajos aspektos un kultūru kā vienu no lielākajām nacionālajām bagātībām," pamatojot informācijas publicēšanu portālos "Latvia.eu" un "Latvia.travel", sacīja ministrijas pārstāve.

Portāla "kultura.lv" satura konceptu izstrādāja Ēriks Stendzenieks. Sākotnēji portālā informācija bija pieejama latviešu, angļu, franču, vācu un krievu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti