Francijā īstenos īpašu palīdzības programmu kultūras darbiniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Francijas valdība izstrādājusi īpašu palīdzības programmu kultūras darbiniekiem, kuru darbu ietekmē Covid-19 pandēmija un tās dēļ noteiktie ierobežojumi. Tās ietvaros daudzi radošo profesiju pārstāvji līdz nākamā gada augustam varēs saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Francijas mediji vēsta, ka ar plānu 6. maijā iepazīstināja prezidents Emanuels Makrons un kultūras ministrs Franks Riesters. Tas paredz piešķirt papildu garantijas aktieriem, režisoriem, māksliniekiem, dejotājiem, producentiem un citiem kultūras darbiniekiem, kuriem ir īpašs statuss. Valstī šajā kategorijā ietilpst apmēram 100 tūkstoši cilvēku.

Elizejas pils saimnieks arī solīja izveidot īpašu fondu, no kura tiks atlīdzināti zaudējumi filmu un šovu veidotājiem, kuriem Covid-19 pandēmijas dēļ nācies pārtraukt darbu.

Jau no 11. maija valstī darbu atsāks grāmatnīcas, mūzikas veikali, bibliotēkas, mākslas galerijas un mazie muzeji, savukārt lēmums par teātru un kinoteātru atvēršanu tiks pieņemts mēneša beigās. Tomēr līdz augusta beigām Francijā nenotiks festivāli un citi masu kultūras pasākumi, kuros piedalās vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti