Kultūras ziņas

Sākas Latvijas Jaunās mūzikas dienas

Kultūras ziņas

Filmas "Janvāris" vajadzībām restaurē barikādes

Aicina pieteikties sarunu festivālam "Lampa"

Festivāls «Lampa» aicina pieteikt savas idejas festivāla norisēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kāda ir mūsdienu sabiedrība, un kāds ir cilvēks tajā? Kā skaidrāk un krāsaināk par to izstāstīt citiem? Uz šiem jautājumiem ik gadu tiecas atbildēt sarunu festivāls “Lampa”. 1. martā ir sākusies dalībnieku pieteikšanās šī gada pasākumam, kas notiks Cēsīs, un rīkotāji cer, ka diskusiju dalībnieki un klausītāji varēs tikties klātienē.

Sarunu festivāls “Lampa” šogad notiks septīto reizi. Tradicionāli tā ir platforma, kur ļauts publiski atklāt un diskutēt par kādu sociālu, politisku vai filozofisku aktualitāti. Šis ir notikums, kas pāris sarunu dienu laikā atklāj mūsdienu sabiedrību šķērsgriezumā.

Festivāla “Lampa” direktore Ieva Morica pastāstīja: “Saruna tiešām var izpausties visdažādākajā formā – mēs zinām, kā izskatās paneļdiskusijas, arī teātra izrāde var būt saruna, darbnīca, kādi cilvēkstāsti… Var arī klusēt. Klusēšana arī ir komunikācijas veids. Patiesībā šī interakcija starp cilvēkiem, saruna visplašākajā formā ir tas, kas tiek “Lampā” gaidīts.”

Tradicionāli festivāls arī šogad notiks Cēsīs. Tikai šoreiz tas notiks nevis Cēsu pils parkā, bet vairākās pilsētas vietās, un nevis jūnijā, bet 20. un 21. augustā. Šobrīd “Lampas” rīkotāji aicina pieteikties festivāla dalībniekus – diskusiju, performanču, sarunu darbnīcu un citu pasākumu ideju autorus.

“Mēs nepasakām šeit, ka – es gribētu runāt par kaut ko, bet gan – es pats gribētu rīkot šo pasākumu. Mēs, “Lampas” komanda, palīdzēsim tam notikt tehniski, bet uzrunāt visus runātājus, saprast, kas ir šī pasākuma koncepts, tas ir jāizdara pieteicējam. Šajā brīdī piesakās tie, kas vēlas rīkot pasākumus,” informēja festivāla programmas kuratore Egita Prāma.

Kaut arī pieteikto sarunu tēmu izvēlē nav nekādu ierobežojumu, ik gadu festivālu pavada kāds atslēgas vārds. Un šoreiz tas būs “cieņa”.

“Cieņa kā cilvēkcieņa, cieņa pret jebkuru cilvēku – mēs esam piedzimuši dzīvas būtnes ar savām domām, saviem uzskatiem, jebkuram cilvēkam pienākas cieņa. Un otrs aspekts ir cieņpilna saruna,” skaidroja festivāla direktore.

Festivāla potenciālo dalībnieku pieteikumi tiks pieņemti līdz 15. aprīlim, bet jūnijā tiks izziņota “Lampas” programma. Pirms diviem gadiem tajā bija vairāk nekā 400 pasākumu. Pērn pasākumu bija mazāk un tie nomācošā pārsvarā no Cēsīm bija pārcēlušies uz digitālo vidi. Šogad festivāla rīkotāji cer izveidot programmu no aptuveni 200 pasākumiem, kas, cerams, notiks, pulcējoties klātienē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti