Sarunu festivāla «Lampa» virstēma šogad būs «cieņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vasaras izskaņā, 20. un 21. augustā, tiešsaistē un izkliedēti Cēsu pilsētā plānots septītais sarunu festivāls "Lampa", par kura virstēmu šogad izvēlēta "Cieņa", informēja organizatori. Ja epidemioloģiska situācija būs labvēlīga, lai piedzīvotu sarunas klātienē, šogad "Lampa" no ierastā Cēsu pils parka pārcelsies uz jaunām sarunu vietām skvēros, ielās, zaļajās zonās un būs dzirdama visā pilsētā.

Organizatori skaidroja, ka virstēma "cieņa" izvēlēta laikā, kad cilvēki kļūst aizvien asāki savos viedokļos un attieksmē vienam pret otru. “Mēdz teikt – strīdos dzimst patiesība. Pat ja nepiekrītam un nesaprotamies, tikai cieņpilnā sarunā varam nonākt pie kopsaucēja, mijiedarboties un virzīties uz izaugsmi.

Saruna bez cieņas kļūst par cīņu, vedot uz sabiedrības polarizēšanu, savstarpējās cieņas zaudēšanu un pat vardarbību.

Viedokļu cīņā, kurā cieņas vairs nav, zaudētāji būs visi,” stāstīja festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica.

“Šogad vēlamies sabiedrību iedrošināt un vienlaikus nedaudz izaicināt uz sarunu par to, kas ir cilvēka cienīga dzīve, kā saglabāt pašcieņu attiecībās, kā cieņa pret dabu, šodienas un rītdienas paaudzēm ietekmē mūsu lēmumus, un kā vairot cieņu ikdienas saziņā un sabiedrībā kopumā. Tikai cieņpilnā saskarsmē un saziņā varam saglabāt demokrātiju un kopā veidot valsti, kurā cilvēka cieņa ir vērtība, nevis tukšs vārds,” piebilda Ieva Morica.

"Lampas" komanda ņem līdzi vērtīgāko pieredzi no iepriekšējā festivāla, kas notika pārsvarā digitāli, un cer, ka "Lampu" šogad varēs piedzīvot ne tikai tiešsaistē, bet arī klātienē Cēsu pilsētvidē. Ja epidemioloģiskā situācija būs labvēlīga, pasākumi klātienē plānoti tādās vietās kā Vienības laukumā, Rožu laukumā un Rīgas ielā, kā arī citviet. Festivāla skatuves atradīsies dažādās Cēsu pilsētas vietās, viena no otras izvietotas pastaigas attālumā. Festivāla rīkotāji uzsvērta – pasākumu izkliedēšana ļaus izvairīties no pulcēšanās un baudīt festivālu droši un mierpilni.

“Apstākļos, kuros dzīvojam, mums ik dienu jārēķinās ar iespējamām izmaiņām un jāpielāgojas situācijai. Pagājušais gads parādīja, ka "Lampas" komanda, pasākumu rīkotāji un apmeklētāji to lieliski spēj, tāpēc arī šī festivāla gaidās esam gatavi dažādiem notikumu pavērsieniem. Pagaidām mums atliek tikai cerēt, ka vasaras nogalē vīrusa izplatība mazināsies un atkal varēsim sarunāties, ieskatoties sarunu biedra acīs,” atklāja Ieva Morica.

Arī šogad ikvienam būs iespēja pieteikt un organizēt savu pasākumu "Lampā". Pasākumu pieteikšana noritēs no 1. marta līdz 15. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti