Kultūras rondo

JRT un "Kvadrifrons" piedāvā literatūras lasījumus tiešsaistē

Kultūras rondo

LNB piedāvājums kampaņā "#Ēkultūra"

Baletdejotāja Anna Laudere aicina būt piesardzīgiem un atbildīgiem ārkārtas situācijā

Baletdejotāja Anna Laudere aicina būt piesardzīgiem un atbildīgiem vīrusa izplatības laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Hamburgas baleta vadošā soliste Anna Laudere ir gandarīta, ka Latvijā ir ātri reaģēts, lai ierobežotu “Covid-19” koronavīrusa izplatību, un aicina visus būt piesardzīgiem un atbildīgiem.

“Gribēju pateikt, ka esmu ļoti lepna par mūsu zemi, ka tiešām šajā situācijā ļoti ātri tika noreaģēts, par ko arī man daudzi kolēģi ir teikuši, ja tā var teikt, komplimentus. Tiešām, ka tas ir darīts laicīgi,” telefonsarunā Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” atzīst Anna Laudere.

Viņa stāsta, ka arī Hamburgā ir noteikti ierobežojumi.

“Ir slēgtas skolas, bērnudārzi un šobrīd arī visādas izpriecu vietas, bet man liekas, ka tas notiek mazliet par vēlu. Es varu tikai izteikt savu viedokli,” atzīst Laudere.

Dejotāja stāsta, ka arī vēlējusies doties uz Latviju, taču viņu attur darbs.

“Mana situācija ir tāda, ka šobrīd trupa divas nedēļas nestrādā bet pēc divām nedēļām, cerams, būsim atpakaļ un sāksim strādāt. Tā kā skaitāmies mājās, tā kā darbā, un šobrīd es braukt prom nevarēju,” skaidro Laudere.

Šobrīd Laudere vingrinās mājās un vērtē, ka vienmēr ir iespējas, ja vien cilvēks vēlas, ko darīt.

Laudere mudina ikvienu būt piesardzīgam un atbildīgam.

“Šī situācija vispār ir jāuztver ļoti nopietni, un gribēju ļoti lūgt visus cilvēkus, kas ir laimīgi atgriezušies Latvijā, 14 dienas tas tiešām nav nekas, ja skatās uz to, kas šobrīd notiek,” atzīst Laudere. “14 dienas, lai neriskētu, ka kādam var nodarīt pāri, nav nekas. Ņemiet šo vārdu ''karantīna'' nopietni un palieciet mājā. Latvijā tā situācija šobrīd ir glābjama, un tas ir izdarāms.”

Viņa ir gandarīta par tiem cilvēkiem, kas Latvijā ir gatavi palīdzēt citiem, lai piegādātu pārtiku un nebūtu jāiet ārā no mājām.

“Es tiešām ļoti, ļoti lūdzu visus būt piesardzīgiem un atbildīgiem,” tā Laudere.

Hamburgas baleta vadošā soliste Anna Laudere jau daudzus gadus dzīvo un strādā Hamburgā, izdejojot daudzas ļoti nozīmīgas lomas. Pērn Anna saņēma gan prestižo baleta prēmiju “Benois de la Danse”, gan Latvijā – Izcilības balvu kultūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti