Sākas Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (Riga IFF)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien sākas Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (Riga IFF), kas norisināsies no 18. oktobra kinoteātros “Splendid Palace”, “Kino Bize”, “K Suns”, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un citur. Ekskluzīvas sarunas uz melnā paklāja pirms atklāšanas tiešraidē piedāvās arī LSM.lv. 

Festivāls tiks atklāts ar īpašu pirmizrādi Dāvja Sīmaņa veidotajai filmai  "Tēvs Nakts". Tas ir vēsturiskos notikumos, atmiņās un liecībās balstīts stāsts par leģendāro rīdzinieku Žani Lipki. 

RIFF portālā LSM.lv

Aicinām sekot līdzi RIFF notikumiem visu festivāla norises laiku! 18. oktobrī festivāla atklāšanas īpašās sarunas, notikumu tiešraides, filmu apskati un recenzijas sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās Filmu skolas jaunajiem kritiķiem un kino profesionāļiem interesenti varēs skatīties un lasīt portālā LSM.lv līdz pat festivāla noslēgumam.

Filmas veidotāji īpašo seansu Riga IFF atklāšanas vakarā vēlas veltīt pagājušajā gadā aizsaulē aizgājušajam kinofestivāla "Arsenāls" dibinātājam Augustam Sukutam, kurš bija viens no Žaņa Lipkes piemiņas iemūžināšanas iniciatoriem Latvijā. 

Pirms festivāla atklāšanas LSM.lv tiešraidē sarunas uz melnā paklāja vadīs LTV “Kultūras ziņu” žurnāliste Zane Brikmane.

Sarunās – par to, ko profesionāļi un apmeklētāji sagaida no festivāla, par dažiem festivāla īpašajiem notikumiem un daudz ko citu. 

Piektdien festivālā gaidāma programmu “Artdocfest” un “Nordic Highlights” atklāšana, bet nedēļas nogalē festivāls piedāvās plašu programmu bērniem – “Kids Weekend”, kā arī atklās programmu “Architect’s Cut” (21.oktobrī plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē). 

Ar detalizētu informāciju par seansu laiku un biļešu pieejamību un cenām var iepazīties festivāla mājaslapā
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti