Riga IFF konkursā meklē novatorisku kino valodu un izteiksmīgus rokrakstus

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF, 17.–27. oktobris) – viens no vadošajiem kino notikumiem Baltijā – uzsāk darbu pieņemšanu četros konkursos. Līdz pat 30. jūnijam tiek gaidīti pilnmetrāžas filmu pieteikumi festivāla galvenajam konkursam, gan Latvijas īsfilmas un mūzikas video no visas Baltijas. Savukārt jau 31. maijā noslēdzas ārzemju īsmetrāžas filmu iesniegšana. Līdz 25. martam pieteikties dalībai konkursos var bez maksas, informēja festivāla rīkotāji.

Iepazīt konkursu nolikumus un iesniegt darbus no 12. marta iespējams vietnēs enter.rigaiff.lv un filmfreeway.com/rigaiff.

Ar konkursu atlases komisiju un žūriju sastāvu – atzītiem nozares profesionāļiem no Latvijas un ārvalstīm – Riga IFF iepazīstinās drīzumā.

Atlases rezultāti tiks izziņoti ne vēlāk kā 10. septembrī, savukārt laureāti – apbalvošanas ceremonijā, kas norisināsies festivāla pēdējā sestdienā, 26. oktobrī.

"Turpinot ceļu uz arvien plašāku atpazīstamību Baltijas jūras reģionā un Ziemeļvalstīs, Riga IFF šogad vairāk nekā divkāršo galvenā, pilnmetrāžas filmām veltītā konkursa naudas balvu, nosakot to 10 000 eiro apmērā. Turpmāk šī prēmija tiks dalīta starp filmas režisoru un producentu," ar šīs sezonas plāniem iepazīstina Riga IFF radošā direktore, filmu programmas vadītāja Sonora Broka.

Riga IFF
Riga IFF

Visos Riga IFF konkursos darbi tiek pieņemti bez veida (spēlfilma, dokumentālais vai animācijas kino, hibrīdkino u. c.) un žanra ierobežojumiem, savukārt to atlasē īpaša uzmanība tiks pievērsta drosmīgam un novatoriskam kino, kas piedāvā izteiksmīgus autoru rokrakstus un pārdefinē kino valodu. "Riga IFF Feature Film Competition" konkursā tiek pasniegta festivāla galvenā balva, bet programma "Riga IFF Short Film Competition" nacionālā un starptautiskā mērogā meklē precīzāko laikmeta gara spoguli, kas skatītājam piedāvā tēmu un formu dzīres, kā arī žūrija izvēlās vienu kandidātu Eiropas Kinoakadēmijas balvai "Eiropas īsfilma 2025". Savukārt Baltijā mūžam jauno spēles laukumu – mūzikas video pasauli – tuvāk izzināt ļauj "Riga IFF Baltic Music Video Competition", skaidro festivāla rīkotāji.

Attīstības, ražošanas vai pēcapstrādes stadijā esošu pilnmetrāžas filmu, seriālu un īsfilmu projektiem būs veltīta nozares profesionāļu sadaļa "Riga IFF Forum". Darbus dalībai "Riga IFF Showcase" un "Short Riga Test Screenings" skatēs varēs pieteikt no 12. jūnija; tiks izskatīti projektu un kino darbu pieteikumi no Centrāleiropas, Austrumeiropas un Baltijas valstīm. Prezentācijās, testa skatēs un citās norisēs piedalīsies starptautiski nozares eksperti, kino izplatītāji, producenti un festivālu programmu kuratori. Vairāk lasāms šeit

2024. gadā Riga IFF iesoļo jaunā desmitgadē. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa – MEDIA", Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti