Kino festivāla izlase tavās mājās – Riga IFF kolekcijai tiešsaistē pievienojas vēl četras filmas

Noskatīties starptautiski atzītu filmu seansus savās mājās piedāvā Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas 22 filmu kolekciju tiešsaistē papildinājis vēl ar četrām festivāla desmitgades programmas filmām – vēsturisko fabulu "Ļaujiet upei plūst" (Let the River Flow), atklāto attiecību modeļu izpētes darbu "Četri mazi pieaugušie" (Four Little Adults), ģimenes filmu "Piedzīvojumi Ašas zemē" (Adventures in the Land of Asha) un "Luka" (Luka), melnbalto poēmu par cīņu ar iedomāto ienaidnieku, informēja festivāla rīkotāji.

Ik gadu kuratori no festivāla programmas atlasa filmas, ko iekļaut Riga IFF kolekcijā. Šī izlase, nu jau 26 kino darbi, ir apkopota vienuviet tiešsaistes platformā.

Kā uzsver festivāla rīkotāji, tagad jebkurā laikā iespējams nodoties kino vizualitātes triumfam filmā "Luka" ar Džeraldīni Čaplinu ģenerāļa lomā un ļauties emocionāli atklātajai drāmai "Četri mazi pieaugušie", kas šķetina poliamorijas līkločus, piedāvājot skaudrus un ironiskus komentārus par mīlestību kā vienlaikus vispārvērtētāko un visnenovērtētāko mūsdienu konceptu.

Tāpat iespējams noskatīties arī Ūles Jēvera jaunāko kino darbu "Ļaujiet upei plūst", kas, izmantojot vēsturiskās liecības par Altas protestu 1979. gadā, atklāj cīņas spara malkus, kas pakrūtē mutuļo vairākām sāmu tautas paaudzēm.

Papildināts arī ģimenēm un jaunākajiem skatītājiem piemēroto tiešsaistes filmu klāsts – tām pievienota jubilejas sezonā izrādītā, latviski ierunātā ģimenes filma "Piedzīvojumi Ašas zemē", kas atsedz vēsturiski sarežģītās un neviennozīmīgās iebraucēju un pirmiedzīvotāju attiecības.

Starp tiešsaistes kolekcijā jau esošajām filmām pašiem mazākajiem animācijas maģiju ļauj piedzīvot latviski ierunātā animācijas filma "Juku un Himalaju zieds" (Yuku and the Himalayan Flower, 2022), muzikāli krāšņa pasaka par pelīti Juku, savukārt neprātīgām avantūrām piepildītā ceļa filma "Los Bandos" (Los Bandos, 2018), kas seko pusaudžu rokgrupas ceļam uz Norvēģijas ziemeļiem, aizraus jebkuru piedzīvojumu kāru dvēseli.

Tiešsaistes platformā pieejamas arī tādas filmas kā 2022. gada Riga IFF laureātfilma, oda Islandes dabas varenumam un cilvēka kaislību niecīgajam mērogam "Dievzeme" (Godland, 2022), kas šogad kļuvusi par Islandes kandidatūru Amerikas Kinoakadēmijas balvai "Oskars", un "Anete" (Annette, 2021), pretrunīgais un personīgais mūzikls ar Ādamu Draiveru un Marionu Kotijāru mīlētāju lomās, kas režisoram Leosam Karaksam atnesa labākās režijas balvu Kannu kino festivālā. Tāpat, izmantojot tiešsaistes platformu, jebkurā sev izdevīgā laikā un vietā var atklāt Ziemeļvalstu kino burvību un gūt ieskatu vācvalodīgajā kinematogrāfā, doties ceļojumā uz dažādiem pasaules nostūriem, kā arī atklāt žanru vilinājumu filmās "Svilpotāji" (The Whistlers, 2019), "Maģiskās naktis" (Magical Nights, 2018) un "Spogulī" (2021).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti