Riga IFF seansā ar skatītājiem tiksies britu aktieris Viljams Moslijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pirmdien, 18. oktobrī, Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) viesiem būs iespēja dzirdēt britu aktiera Viljama Moslija ievadvārdus pirms filmas “Sapņu zeme” seansa pulksten 21.30, informēja festivāla rīkotāji. Filma, kas tikko izrādīta Venēcijas kino festivālā, vēsta par identitātes jautājumiem mūsdienu ASV.

Režisore un vizuālā māksliniece Širina Nešata, kurai “Sapņu zeme” sākusies kā fotoprojekts kopā ar irāņu mākslinieku Šoju Azari, šo satīru dēvē par Trampa, korporāciju un sociālo tīklu performances ēras produktu.

Aktieris Viljams Moslijs, kurš filmā tēlo vienu no galvenajām lomām, atveido laikmetā aizsēdējušos romantiķi-dzejnieku, kurš ir iemīlējies filmas galvenajā varonē Siminā, šādi kļūstot par Amerikas nekurienes vientuļnieka parodiju.

Moslijs, kuru Latvijas skatītāji varētu atpazīt no lomām “Nārnijas hronikas” triloģijas filmām vai pasaulē slavenā amerikāņu seriāla “The Royals”, Latvijā uz laiku uzturas jauna projekta dēļ – aktieris attēlo rakstniecības klasiķi Edgaru Alanu Po šausmu filmā “Raven’s Hollow”.

Filmā “Sapņu zeme”, kas ir daļa no Riga IFF retrospektīvas sadaļas “The Rossellinis and The Century”, Spilgtās “Americana” karikatūrās satiekas aktieri Mets Dilons, Izabella Rosellīni, Anna Ganna un daudzi citi. Tikmēr Siminas lomu iedzīvina Šeila Vanda – viena no zināmākajām irāņu izcelsmes aktrisēm. Daži viņu varētu atminēties kā hidžabas vampīrmeiteni no melnbaltā vesterna “Meitene viena naktī dodas mājās” (2014).

Riga IFF rīkotāji arī uzsvēra, ka kino baudīšanai pašreizējos apstākļos ir jābūt iespējami drošai – Riga IFF klātienes seansi un pasākumi norisinās Ministru kabineta noteiktajā zaļajā drošības līmenī. Tos iespējams apmeklēt tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas ES digitālo sertifikātu (ar QR kodu) un derīgu personas apliecību (pasi vai eID).

Dokumentu pārbaude tiks veikta pie ieejas pasākumu norises vietās. Visā kinoteātra teritorijā tiek pieprasīta distances ierobežojumu, masku lietojuma un dezinfekcijas pasākumu ievērošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti