Kultūras ziņas

Elitas Patmalnieces "Levitācija"

Kultūras ziņas

Marts – Latvijas Jaunās mūzikas mēnesis

Aizejošā laika izzušana fotogrāfijās

Izstādē - aizejošā laika izzušana fotogrāfijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 3. marta Latvijas Fotogrāfijas muzejā skatāma Lietuviešu fotomākslinieka Vītauta Pletkus izstāde „Izzušana”. Kā norāda mākslinieks, šī izstāde ir kā atvadas no nostalģijas par aizgājušo laiku, kurā nereti rodas vēlme atgriezties.

Lietuviešu fotogrāfu Vītautu Pletku iedvesmo nesteidzīga literatūra, lēnas filmas un dzeja, kurā jūtams mierīgs laika un valodas plūdums. Fotosērijā  „Izzušana”, kura iekārtota Latvijas Fotogrāfijas muzejā, mākslinieks rāda laiku, kurš pavisam lēni un nesteidzīgi dzēš no mūsu dzīves telpas un apziņas mājas, rūpnieciskus rajonus, pilsētu nomales, lauku ciematus, pirmskara, padomju un 20. gadsimta 1990. gadu celtnes un objektus, kuri mūsu laikam kļuvuši lieki un tos savā varā pārņem daba.      

"Šajās fotogrāfijās ir … vēl nezudušais pagātnes laiks tagadnē. To, manuprāt, pat ir grūti pārtulkot," saka  Vītauts Pletkus. "Šajās fotogrāfijās mēs redzam laikā sastingušas vietas. Lai cik tas nebūtu paradoksāli, visu šo darbu centrā ir cilvēks un viņa saskarsme ar dabu. Urbāna vide, kura ir caurausta ar cilvēka atstātām pēdām. Pārdomas par cilvēka darbību pagātni un nākotni."

Izzūdošā laika cilvēka saimniekošanas pēdas, kuras pazīstamais Lietuvas fotogrāfs pētījis gandrīz desmit gadus, Fotogrāfijas muzejā apskatāmas līdz 10. aprīlim.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti