Filmu studija «Rija» Kannās parakstījusi līgumus par filmu izplatīšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Filmu studija "Rija", kas no 14. līdz 22.maijam piedalās Kannu filmu tirgū "Marche du Film", parakstījusi līgumus ar kanālu "HBO Europe" un kompāniju "Krisco Media" par Latvijas animācijas filmu izplatīšanu.

Kā norāda filmu studijas "Rija" pārstāvji, līdz šim filmu izplatītājiem lielāka interese bijusi par animācijas filmām. "Rija" noslēgusi līgumu ar "Krisco Media" (Dubaija) par režisora Reiņa Kalnaella jaunās pilnmetrāžas animācijas filmas "Zelta zirgs" izrādīšanu Tuvajos austrumos un Indijā. Savukārt līgums ar kanālu "HBO Europe" parakstīts par Askolda Saulīša animācijas filmas "Klāra un Rubinšteins" demonstrēšanu šajā televīzijas kanālā 15 Eiropas valstīs.

Sagatavošanas procesā ir arī citi līgumi. Kā uzsver "Rija" pārstāvji, stendā galvenais akcents tiek likts uz režisora Māra Martinsona jaunāko spēlfilmu "Oki - okeāna vidū" un režisora Ivara Selecka dokumentālo filmu "Kapitālisms šķērsielā".

"Rija" filmu stendā turpinās darbs ar ārvalstu filmu tiesību turētājiem par Eiropas filmu iegādi izrādīšanai Latvijas teritorijā.

Kā vēstīts iepriekš, no 14. Līdz 25.maijam Francijas pilsētā Kannas norisinās 67.Kannu kinofestivāls, kur par galveno balvu - Zelta palmas zaru, sacenšas 18 filmas. Līdzās kinofestivāla konkursa programmai norisinās arī Kannu filmu tirgus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti