Rīta Panorāma

Kora "Latvija" pirmsadventa koncerts

Rīta Panorāma

Izrāde "Čigānmeitēns Ringla"

Intervija ar Nacionālā kino centra vadītāju Ditu Rietumu

Dita Rietuma aicina ņemt atvaļinājumu un apmeklēt «Riga IFF»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Manuprāt, to, kas ar mums te notiks nākamajās divās nedēļās, nevar aprakstīt ar vārdiem, ir jāņem saraksti… jāņem atvaļinājums un ar šiem sarakstiem jāpārvietojas no kinoteātra uz kinoteātri, jo filmu ir ārkārtīgi daudz un filmas ir ārkārtīgi dažādas,” apmeklēt Rīgas Starptautisko kino festivālu mudina Nacionālā Kinocentra vadītāja Dita Rietuma.

Kā iepriekš jau vēstīts, 2. decembrī ar ievērojamā Latvijas dokumentālo filmu meistara Herca Franka pirms vairāk nekā 10 gadiem iesākto filmu „Baiļu robeža” tiek atklāts Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF).

"Festivāls ir sevī ietvēris gan Nacionālo kinofestivālu „Lielais Kristaps” – tas piedāvās skatīties latviešu filmas, gan piedāvās arī daudzas citas programmas, un šo programmu ietvaros būs skatāmas arī filmas, kas ir labākās, veiksmīgākās šā gada Eiropas kino kontekstā,” Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" stāsta Rietuma, pieminot arī „Riga meetings”, kas notiks no 9. līdz 13. decembrim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un kinoteātrī "Splendid Palace" un būs orientēts gan profesionāļiem, gan plašākai publikai.

9. decembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē aizsāksies Igaunijas un Lietuvas spēlfilmu skate. 10.decembrī LNB notiks FIPRESCI konference "Latvijas nacionālais kino Eiropas kino kontekstā", kurā piedalīsies vadošie filmu teorētiķi, šajā datumā tiek atklāts arī "Riga Meetings" meistarklašu cikls profesionāļiem. Ar lekciju par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu kino LNB 11. decembrī  uzstāsies viens  nozīmīgākajiem inovatoriem un Eiropas autorkino pārstāvjiem – vācu režisors Vims Venderss.

Kā iepriekš jau ziņots, Rīgas Starptautiskais kinofestivāls šogad notiek pirmo gadu, un tā laikā no 2. līdz 12. decembrim 139 seansos būs iespēja noskatīties vairāk nekā 150 latviešu un Eiropas jaunāko un aktuālāko filmu, kā arī nozīmīgu kino darbu retrospektīvu.

Es domāju, ka tik liels izaicinājums, tik liela aktivitāte starptautiskā mērogā Latvijas kino nav bijusi,” uzsver Rietuma. „Un šis pasākums ir svarīgs ne tikai Latvijas kino, tas ir svarīgs arī Rīgas pilsētai, jo šī [Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas] ceremonija ir arī labs pilsētas pašreklāmas pasākums."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti