Ievas Rozentāles kultūras ieteikumi šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vasaras vidus Latvijā ir brīnumskaists laiks! Dabas veltes uz galdiem, gari gaiši vakari un, protams, mākslas, mūzikas un kultūras festivāli! Sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas priekšsēdētāja Ieva Rozentāle iesaka notikumus, kas viņu intriģē visvairāk un kur nākamnedēļ varēsiet sastapt arī viņu pašu.

1. Festivālu vasara 

Kulminē vasaras festivālu laiks. Senās mūzikas festivāla “Vivat Kurlandia!” vairāki koncerti Bauskā nedēļas otrajā pusē, pēc kuriem jāsteidz uz iespaidīgu notikumu – Marinas Rebekas koncertu kopā ar diriģentu Karelu Marku Šišonu. Šis kļuvis par īpašu  highlight pasākumu, jo var izvēlēties, kurā festivālā to baudīsiet, – vai jaunizveidotajā Liepājas festivālā “Šalc”, vai Cēsu Mākslas festivāla noslēguma Cēsu Pils parkā – jo programma šķiet būs identiska. 

2. Brīnišķīgais ''Positivus''

“Positivus” daudzveidībā katrs atradīs ko sev. Vilina ne vien vinila plašu tirdziņš, bet  arī pašmāju interesantākās grupas uz jaunizveidotās ''Piena'' svētku skatuves un dažas ārzemju superzvaigznes: “The Prodigy” un harismātiskais, neatvairāmais kārdinātājs Niks Keivs, kura pēdējā tūre gāž no kājām pat viņa mākslā mazāk ieinteresētos klausītājus. Daudz uzmanības veltīts bērniem, izveidojot arī viņiem savu minifestivālu.

3. Jūra, jūra, jūra

Laiks turas tik neparasti karsts, ka nav piedodams, ja nedodaties uz kādu no jūrmalciemiem, lai baudītu karstās vasaras sajūtas – debesis augstas un zilas, mūsu Baltijas jūras ūdens kā Vidusjūrā un smaidīgi, atpūtušies cilvēki ar saldējumiem visapkārt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti