Supernova

Sudden Lights "Aijā" | Supernova2023 PUSFINĀLS

Supernova

Duncan Laurence "Arcade" | Supernova2023 viesmākslinieks

Latvijas Televīzijas dziesmu konkurss "Supernova 2023". Pusfināls

Zināmi LTV dziesmu konkursa «Supernova» 10 finālisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" pusfinālā par iekļūšanu finālā sacentās 14 žūrijas izvēlēti dalībnieki. 11. februārī par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā sacentīsies Markus Riva, Alise Haijima, grupa "24.Avēnija", Raum, Avéi, Toms Kalderauskis, Artūrs Hatti, grupa "Sudden Lights", Patrisha un Luīze.

"Supernova 2023" finālisti (jauktā secībā):

Markus Riva – "Forever"

"Forever" aicina sajust vienīgo bezrobežu laimes mirkli, kas mums katram dzīvē ir bijis. Dziesma ir par vēlēšanos apstādināt laiku un palikt konkrētajā brīdī uz mūžu, lai arī zinām, ka tas nav reāli.

Alise Haijima – "Tricky"

Dziesma "Tricky" ir par pārliecību un patstāvību. Pasaulē ir daudz dažādu kultūru, bet, ja ieskatāmies dziļāk, saprotam, ka nemaz neesam tik ļoti atšķirīgi.

"24. Avēnija" – "You Said"

Kārļa Grīnberga un Ernesta Vīgnera dziesma "You Said" atspoguļo laiku, kādā mēs dzīvojam – interneta laikmetu, kurā informācija izplatās tik ātri, ka kāda cilvēka izdomājums mijiedarbības ķēdes rezultātā tās pašas dienas vakarā var kļūt par aplamu patiesību.

Raum – "Fake Love"

"Fake Love" ir turpinājums pērn iesāktajam mūziķa stāstam dziesmā "Plans". Ja tas vēstīja par attiecību sākumu, tad šis – par to krahu. Raum teic, ka dziesma ir par brīdi, kad saproti, ka rozā brilles ir noņemtas, plīvurs ir nokritis un lielā mīlestība izrādījusies tikai kļūda sistēmā vai AI uzgleznots skaists nekas.

Avéi – "Let Me Go"

Dziesmā "Let Me Go" dziedātāja pauž, ka vissmagākās cīņas bieži vien ir tās, kas norit sevī. Avéi: "Šīs cīņas ir tās, kas tevi visstraujāk ved uz izaugsmi. Piedzīvotie notikumi atstāj neatsveramu nospiedumu visā turpmākajā laikā."

Toms Kalderauskis – "When It All Falls"

"When It All Falls" stāsta par dzīves nebeidzamo skrējienu. Toms teic: "Daudz mēģinām paspēt vienlaicīgi, tāpēc kļūdamies un krītam, atkal ceļamies un skrienam. Bet kāda no tā visa jēga? Pēc kā mēs skrienam? Kurā brīdi būs pietiekami?" Mūziķis uzskata, ka jēga ir jāatrod katram pašam. Galvenais ir turpināt skriet, varbūt nedaudz lēnākā tempā, bet pieredzēt visu, ko var no šīs dzīves ņemt. Tas ir maratons, nevis sprints.

Artūrs Hatti – "Love Vibes"

Ar skaņdarbu "Love Vibes" Artūrs vēlas iedvesmot cilvēkus: "Lai šī dziesma ļaut ticēt, ka katram no mums ir savs dvēseles radinieks!"

"Sudden Lights" – "Aijā"

Dziesma "Aijā" ir šūpuļdziesma trakojošai pasaulei. Tajā sastopas nemiers un trauksme, kas valda mums apkārt, un šūpuļdziesma, kas ir harmoniska un nomierinoša. "Aijā" ir ne tikai šūpuļdziesma raudošam bērnam, bet arī sev pašiem un pasaulei.

Patrisha – "Hush"

Mūziķe dziesmā "Hush" runā par to, ka, paliekot vienam, jāspēj saglabāt sevī spēku, nedrīkst pazaudēt mērķtiecību un spēju pastāvēt par sevi. Katram cilvēkam ir vājie un emocionālie brīži, taču mums pašiem jāmāk būt savai atbalsta sistēmai un stiprajam plecam.

Luīze – "You To Hold Me"

Dziesmā "You To Hold Me" mūziķe analizē, kas notiek, kad mūsu sirds vēlmes iet pret to, ko saprotam ar prātu. Kam uzticēties vairāk – sirdij vai prātam?

Ketijas Šēnbergas un Laura Reinika vadībā pusfinālā skatītājiem bija iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu. Tāpat kā pusfinālā, arī finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

Konkursa uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

"Supernovas" fināls notiks 11. februārī pulksten 21.10 LTV1, LSM.lv un REplay.lv.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti