Rīta Panorāma

Intervija ar EK priekšsēdētājas izpildvietnieku par ekonomiku un tirdzniecību Valdi Dombrovski

Rīta Panorāma

"Garāža" - komēdija ar divu kungu jūtu mikroniansēm

LTV konkursa "Supernova" pusfinālists Miks Dukurs

«Supernovas» veterāns Miks Dukurs konkursā piedalās ar personīgu dziesmu par salauztu sirdi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Miks Dukurs dēvējams par "Supernovas" veterānu, viņš "Eirovīzijas" atlasēs piedalās jau desmito reizi. Šoreiz konkursā iesniedzis, kā pats saka, diezgan bēdīgu dziesmu, bet ar laimīgām beigām – "First Love". "Ne jau vienmēr paveicas atrast to īsto uzreiz un apprecēt. Tā sajūta, par ko ir stāsts dziesmā, mums dzīves laikā atkārtojas, un sirds tiek salauzta vairākas reizes," uzsver mūziķis.

"Pagājušā gada izskaņa manai ģimenei bija grūts laiks. Tik grūts laiks, ka es pat padzīvoju atsevišķi kādu brīdi, viens ar savām domām un sajūtām. Tad es mēģināju to sajūtu kaut kā definēt, un tās saknes aizstiepās līdz pat pamatskolai, kad ir tā pirmā reize, kad tu iemīlies," par dziesmas tēmu LTV "Rīta Panorāmā" dalās mūziķis. Viņš atminas, ka reiz meitenes dēļ esot mēģinājis pat izlekt pa logu.

"First Love" ir pirmā dziesma, ko Miks Dukurs sarakstījis ar klavieru pavadījumu.

Dukurs dalību "Eirovīzijā" saredz kā iespēju tikt pamanītam Eiropā un "varbūt aizskart vēl kādas sirdis ar šo savu vēstījumu". Viņš atzīst: "Šī ir [mana] līdz šim patiesākā dziesma. Ja man kristu tā loze [braukt uz "Eirovīziju"], tad es justos patiešām pārliecināts." Mūziķis smej, ka pērn Itālijā bijis biežāk nekā Vecrīgā un paspējis arī sniegt negaidītu koncertu, tāpēc priecātos tur atgriezties, lai pārstāvētu Latviju konkursā.

Dziedātājs un dziesmu autors Miks Dukurs ne tikai rada, bet producē savu mūziku indie pop žanrā, iespaidojoties arī no rokmūzikas un hiphopa. Piedalījies konkursā "Supernova 2017" un "Supernova 2019". Miks Dukurs rada arvien jaunu mūziku un sniedz koncertus. 2021. gada spilgtākie notikumi ir divi solo koncerti The Art Ranch "Dukuri" koncertzālē Cēsīs. Janvārī mūziķis izdevis vēl vienu solo albumu "33".

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Eirovīzijas pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā. Latvijas pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā – 10. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti