Panorāma

KNAB "sadarbības vizīte" Rīgas brīvostā

Panorāma

"Lote un pazudušie pūķi" drīz arī Latvijā

Rīgas "Dinamo"-Lielbritānijas izlase 1:3

Rīgas «Dinamo» fani Lielbritānijā mājiniekus atstāj mazākumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas "Dinamo" trešdien, lai gan Konventrī zaudēja Lielbritānijas izlasei, parūpējās par īstiem hokeja svētkiem mūsu tautiešiem. Biļetes uz hokeja halli ar 3000 vietām Latvijas fani decembrī izpirka dažu dienu laikā.

Pārpildītā arēna ar Latvijas faniem Rīgas "Dinamo" komandas kreklos bija pamatīgs pārsteigums vietējiem, jo hokejs Lielbritānijā nav populārākais sporta veids.

"Nekad neesmu redzējis tik lielu interesi par Apvienotās Karalistes izlases spēli mājās, biļetes tika izķertas piecu vai sešu dienu laikā, un mēs to varam dzirdēt pēc trokšņa, Rīgas fani un britu komandas fani aktīvi jūt līdzi, tas rada fantastisku atmosfēru," stāstīja "Ice Hockey UK" mediju un komunikācijas daļas vadītājs Kriss Eliss.

"Dinamo" fanu daudzums radīja iespaidu, ka spēle notiek Latvijā.

"Jūtamies gandrīz kā mājās, kā arēnā "Rīga", atbraukuši atbalstīt savējo "Dinamo". Mēs esam no angļu amatieru komandas Pīterboro "Dinamo", arī mūsu krekli ļoti līdzīgi izskatās Rīgas "Dinamo" krekliem," stāstīja kāds no līdzjutējiem.

Par "Dinamo" fanoja ne tikai latvieši, bet arī, piemēram, kāda kanādiete ar savu meitu, kura ir pa pusei angliete.

Arī spēles tiesnesis Toms Darnels atzina, ka, pateicoties Latvijas faniem, "šī izskatās kā komandas spēle mājās". "Ļoti laba atmosfēra šovakar," viņš piebilda. 

Savukārt mājinieku fani, kas bija absolūtā mazākumā, pauda apmulsumu, sakot, ka latviešu fani ir ļoti skaļi. Kāds britu fans gan novērtēja to, ka šāds atbalsts komandai ir fantastisks. 

"Iznācām ārā uz iesildīšanos, visi ļoti skaļi bija, bļaustījās. Šeit arī maza halle, tāpēc liekas - tā baigi skaļi viss notiek. Nu fani ir vispār malači, viņi atbalstīja, kaut arī mēs bijām 0:2 iedzinējos, un arī 1:3 zaudējām spēlē, tik un tā pēc spēles bļāva, atbalstīja. Tā kā – malači! Prieks!" Tā par spēli stāstīja komandas uzbrucējs Roberts Lipsbergs.

Lai arī spēle tika zaudēta, ar 1:3 piekāpjoties Lielbritānijas izlasei, tomēr komanda tika sveikta ar pamatīgām ovācijām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti