Rīta Panorāma

"Izrāde, kas saiet sviestā "- smieklu vētra Dailes teātrī

Rīta Panorāma

Grieķijas salās asi strīdi par vēja parku būvniecību

LTV konkursa "Supernova" pusfinālists Markus Riva

Nedrīkst padoties pie pirmajām neveiksmēm! Markus Riva «Supernovā» startē astoto reizi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Ar šo ciparu nekaunos," saka mūziķis Markus Riva, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" apstiprinot, ka dziesmu konkursā "Supernova" piedalās astoto reizi: "Ir jāiet uz priekšu. Dzīvē nedrīkst padoties pie pirmajām neveiksmēm."

Komentējot savu neatlaidību, mūziķis sprieda: "Es domāju, ka tas ir kaut kā saistīts ar manu raksturu. Es esmu kurzemnieks, spītīgais. Ja man pasaka "nē", es iešu ar vēl lielāku degsmi un spēku!"

Šī gada konkursā Markus Riva startē ar dziesmu "If You're Gonna Love Me", kas ir gan veltījums, gan intīma saruna starp diviem cilvēkiem. "Nepastāv vairs nekādu robežu, aizdomu, šaubu – viss pārvēršas bezgalīgā mīlestībā, kura atbalsojas kosmosā. Bet tajā pašā laikā tu attopies uz vientuļas planētas un nesaproti, vai tā ir bijusi realitāte," teikts dziesmas pieteikumā.

"Dziesma ir, protams, par mīlestību," skaidroja mūziķis. "Bet tā ir mīlestība jau augstākajā pakāpē, tā nav aizraušanās, tauriņi vēderā, bet tas ir par tādu "jā" vārda teikšanu uz mūžu, kad tu upurējies attiecībām līdz galam, pieņem visus otra cilvēka plusus un mīnusus un ej ar to cilvēku līdz galam."

Mūziķis, dziesmu autors, producents un TV raidījumu vadītājs Markus Riva izdevis septiņus albumus. Dzied latviešu, krievu, angļu un ukraiņu valodās. Starptautiskajā TV šovā "Gribu pie Meladzes" ieguvis otro vietu. Konkursā "Supernova" divas reizes ieguvis otro vietu. Markus Riva kā aktieris piedalījies arī vairākos seriālos, filmās un video projektos, darbojas arī kā DJ.

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Eirovīzijas pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā. Latvijas pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā – 10. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti