Ķepa uz sirds

Cik ātri savulaik nodots un pamests suns spēj atkal uzticēties cilvēkam?

Ķepa uz sirds

Kāpēc visi pieci kaķi izvēlējās mūziķa Vjačeslava Mitrohina mājas?

Kāpēc aktrise Ausma Kantāne piekrita pirmo reizi mūžā doties uz aklo randiņu?

Ausmai Kantānei pirmo reizi mūžā «aklais randiņš» - ar sunīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aktrise Ausma Kantāne-Ziedone savā dinamiskajā ikdienā paspējusi tik daudz – izspēlējusi dažādas lomas uz skatuves, darbojusies politikā, skolojusi bērnus, rakstījusi un ceļojusi. Raidījumā "Ķepas uz sirds" viņa pirmo reizi devās "aklajā randiņā" – ar sunīti.

Pašlaik viņas dzīve ir mazliet mierīgāka. Sanāk vairāk laika tam, kam iepriekš neatlika tik daudz, cik gribētos. Piemēram, lasīšanai un psiholoģijas studijām. Viņa saka: „Tagad es eju uz sašaurināšanos, no tā, ko es zinu, izvilkt to kvintesenci vai to, kas ir tas būtiskais, vai to, bez kā es varētu iztikt.”

Visgrūtāk Ausmai bijis atteikties no sava egoisma, tā vietā noliekot vīru, dzejnieku Imantu Ziedoni. Taču viņa uzskata, ka „tā ir tik organiska, tik dabiska lieta, ka te nepaceļas jautājums, kāpēc tā. Tā ir arī sievietes misija - viņa rūpējas, viņš rada to ideju, sieviete dara visu, lai tā ideja paceltos un būtu redzama.”

Tas, viņasprāt, nenozīmē padevīgu pakļaušanos vai atteikšanos no savas būtības, bet savulaik Ausmai gan nācās atteikties no suņa, jo tas traucēja Ziedonim rakstīt. Suns tā arī palicis Ausmas nepiepildītais sapnis mūža garumā. Tāpat kā sapnis par lielu ģimeni.

Aktrise gan tic liktenim, kas lielās lietās tomēr visu ir paredzējis, bet cilvēkam vienmēr paliek viņa ceļš un krustceles.

Agrāk aktrise lepojās ar vairāk nekā simt rotaļu lācīšu kolekciju. Tagad gan mājās palikuši tikai mīļākie. Pašu pirmo lācīti Ausmai uzdāvinājis tieši Ziedonis. Lācis bija tik liels, ka lidostas darbinieki atteikušies to vest bagāžā. Viņi ieteica nopirkt lācim bērnu biļeti. „Mēs tā arī izdarījām. Nosēdinājām, lācis sēdēja, mēs tā abi sēdējām. Nāca visi cilvēki un teica: „Noņemiet taču to lāci! Un tad Imantam radās tā epifānija,” stāsta aktrise.

Bet tagad Ausma darīs kaut ko pavisam jaunu un pirmo reizi. Viņa dosies uz aklo randiņu ar kādu īpašu suni, kam viņa palīdzēs meklēt mājas. 

Aktrise atzīst, ka nekad, nekad savā dzīvē nav gājusi uz aklajiem randiņiem. Nekad nav arī aicināta. „Es patiešām nezinu, kādus pārsteigumus tur var ieraudzīt,” viņa prāto. „Es domāju, ka tāds vidējs varētu būt, tāds brūnīgāks, varbūt mazdrusciņ lokaina spalviņa un mīlīgs tāds.”

Ausma atzīstas, ka ir pat nedaudz sabijusies, bet pārsteigums izrādās ir pamatīgs – suns nav nemaz tik liels, kā aktrise bija iztēlojusies: „Labdien! Vai kāds mazulis! Vai dieniņ! Belliņa. Tu jau nemaz nezini, kā te pilsētā izskatās.”

Ausma vērtē, ka Bella nobijusies, jo varbūt ir lauku sunītis un pilsēta viņu satrauc.

Bella ir jauna suņu meitene, kas atrasta klaiņojam – novārgusi un izbadējusies. Nekoptais un savēlies kažociņš liecināja, ka suņuks ilgu laiku pavadījis ārā. Par spīti pārdzīvotajam, sunīte ir mīļa un ļoti draudzīga.

Bella ātri iejūtas lielpilsētas dzīvē un uzvedas kā īsta dāmīte. Sunītes mīļums un vēlme uzticēties Ausmas sirdi iekarojusi vienā mirklī, tāpēc aktrise labi jūt, kāds saimnieks vajadzīgs Bellai.

Aktrise spriež, ka ārtelpas būtu nepieciešamas, lai sunīte varētu padraiskoties. Viņa iesaka tiem, kam Bella būs mājās, daudz vest suni ārā, jo Bella ir jauna meitene un viņai vajag daudz staigāt.

Ausma ļoti vēlētos, lai sunītei būtu mīļš cilvēks. Belliņa ir to pelnījusi. Aktrise dalās ar savām sajūtām: „Viņa vēl nav sastapusi tādu. Viņa ir priekš sava vecuma vēl jauna meitiņa. Es jūtu, ka viņa kā sērdienīte jūtas.”

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti