XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Dziesmubērns". Koru koncertstāsts. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #DziedUnDejo2021 konference

Jauniešu dziesmu un deju spēle - Lai top svētki! 6. spēle

Vai par Dziesmu svētkiem zini vairāk nekā mūziķe Māra Upmane-Holšteine? Pārbaudi sevi!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vai zini, kura tradīcija Vispārējos dziesmu svētkos nav notikusi tikai vienu reizi? Un kas ir dziesmas “Saule. Pērkons. Daugava” teksta autors? Klāt pēdējais – sestais – LTV jauniešu dziesmu un deju spēles “Lai top svētki!” raidījums, kurā kopā ar Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu deju virsvadītājiem, virsdiriģentiem un īpašajiem viesiem noskaidrosim – kurš tad ir Latvijas zinošākais novads! 

Šie svētki ieviesuši korekcijas arī svētku virsdiriģentu un virsvadītāju darbā, noārdīts vairāku gadu milzīgais darbs, tāpēc dāvāsim viņiem lielāko dziedātāju un dejotāju pulku viņu mūžā – LTV skatītāju kopkori! Viņi to ir pelnījuši! 

Zemgales komandā sacentīsies Arvīds Platpers, Reinis Rešetins, Iveta Pētersone-Lazdāne un Māra Upmane-Holšteine; Latgales komandas godu pārstāvēs Ilmārs Dreļs, Edgars Vītols, Jevgeņijs Ustinskovs un Ieva Florence-Vīksne; Vidzemes komandā žilbinās Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, Olga Freiberga un Mārtiņš Egliens. Arī šajā raidījumā būs jautrie Latvijas novadu kolektīvu jautājumi, muzikālas mīklas un diasporu kolektīvu jautājumi dalībniekiem Māras Slejas un Daiņa Grūbes vadībā. Muzikālais noformējums Katrīnas Dimantas orķestra izpildījumā. 

KONTEKSTS:

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no viena līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti