Ceļojums

Iepazināmies ar Ludzas bērnu folkloras kopu "Žibuleits" un tās vadītāju Daci Tihovsku

Ceļojums

Iepazināmies ar Aizkraukles novada vidusskolas 9.-12. klašu skolēnu kori “De Cantare”

Iepazināmies ar Iecavas bērnu folkloras kopu „Tarkšķi” un viņu vadītāju Kristīni Kareli

Mēs pildījām «Kahoot!» – Iecavas folkloras kopa «Tarkšķi» neierastā veidā gatavojās #dziedundejo2021

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šovasar karstā 15. jūlija pēcpusdienā Bauskas rātslaukumā vairāki Bauskas novada deju kolektīvi sagaidīja Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 pirmo notikumu – «Saulesvijas» braucienu pa valsts novadiem. Protams, svētku busiņš ieripoja arī Iecavā, kur tika filmēta arī folkloras kopa "Tarkšķi". Iepriekšējos dziesmu svētkos "Tarkšķi” kopā ar viņu vadītāju Kristīni Kareli tika sumināti kā laureāti un viena no piecām labākajām bērnu folkloras kopām Latvijā.

Dziesmu svētku ceļojums

Latvijas Radio 2 pēcpusdienas programmā „Ceļojums” dosimies „Dziesmu svētku ceļojumā”, lai iepazītos ar dziedošajiem, dejojošajiem un muzicējošajiem kolektīviem – Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Uzzināsim, kā e-vidē noritējusi gatavošanās lielajam notikumam, dalīsimies atkalsatikšanās priekā un kopā vēlreiz izdzīvosim citādo svētku norisi.

“Gatavošanās dziesmu un deju svētkiem notika daudzu gadu garumā faktiski. Šis gads, protams, mums visiem bija īpašs ar to, ka mēs daudz viens ar otru nevarējām tikties.

Tomēr, jau daudzus gadus spēlējot un dziedot kopā, mēs kā folkloras kopa esam uzkrājuši gan prasmes, gan to varēšanu, dziedāt un dancot, arī kopā neesot.

Protams, mēs tikāmies "Zoom" un tur daudz ko foršu darījām, tādējādi bijām gatavi visam tam, kas šovasar un šoruden sagaida šajos svētkos,” dalījās “Tarkšķu” vadītāja Kristīne Karele. 

Jaunieši ne tikai piedalījās mēģinājumos un izkopa savas prasmes, bet arī iepazina folkloru un citas tēmas, izmantojot uz spēlēm balstītu mācību platformu "Kahoot!", kurā tie atbildēja uz viktorīnas jautājumiem.

“Katrs bērns ar savu telefonu varēja atbildēt uz dažādiem visādiem foršiem jautājumiem par dažādām tēmām, piemēram, folkloru.

Tā arī bija viena no sastāvdaļām mūsu attālinātajās tikšanās reizēs,” skaidroja Kristīne Karele.

Viņa arī norādīja, ka bērniem noteikti jau ir izdevies sajust svētku atmosfēru, piedaloties dažādo #dziedundejo2021 norišu filmēšanas procesos: “Es domāju, ka tā sajūta “Tarkšķiem” noteikti ir atnākusi, jo “Saulesvija” bija viens no pasākumiem, kur mēs esam filmējušies, bet faktiski tagad jau katru sestdienu ir kāda filmēšanās. Gan atklāšanas koncerts, gan iepriekš mēs filmējāmies laureātu koncertā folkloras bērniem.

Mēs, man liekas, to sajūtu esam ļoti labi noķēruši, sevišķi laureātu koncerta laikā, kad redzējām arī citus bērnus.”

Dziesmu svētku ceļojums

Vairāk

KONTEKSTS:

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no viena līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti