Izstāde «Dzintara laikmets» dažādos mākslas žanros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā 19.septembrī tiks atklāta izstāde "Dzintara laikmets".

Projekta mērķis ir pētīt dzintaru kā vienu no latviešu identitātes simboliem un atklāt to jaunā gaismā. Ekspozīciju veido dažādu žanru mākslas darbi, kas ņemti no muzeju krājumiem, kā arī radīti no jauna, speciāli šai izstādei.

"Mēs mēģinām novilkt saikni no pagātnes līdz šodienai. Šai saistībā mums ir gan dažādi no muzejiem ņemti priekšmeti, gan jauni, speciāli šai izstādei radīti darbi. Es pat nezinu, kuri no tiem sagādā lielākus pārsteigumus," teic viena no izstādes veidotājām Līga Turjanska.

"Izstādes veidošanas process mums pašiem bijis ļoti interesants, sagādājis jaunus atklājumus. Uzrunājot māksliniekus, mēs ļāvām viņiem dzintaru interpretēt tā, kā viņi paši to vēlas. Tā noteikti nav klasiska izstāde, bet, es domāju, ka cilvēkiem patiks," norāda Līga Turjanska.

Kā jau vēstījām, paralēli izstādei top atraktīvs un izzinošs plašai auditorijai domāts izdevums "Dzintara laikmets". Grāmatas ideja ir ne tikai dokumentēt projektu, bet arī iepazīstināt un popularizēt Latviju caur dzintaru kā latviešu nacionālo simbolu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti