Sastāvdaļas:
ūdens, raugs, sāls, kviešu milti. Var pievienot arī cukuru, pienu, olīveļļu, rozmarīnu, timiānu, raudeni vai kumīnu, kā arī ķiplokus, olīvas, graudus vai ķirbju sēklas.
Pagatavošana:
30 grādus siltā ūdenī šķīdina raugu, pievieno miltus, visu samaisa. Rauga ūdenim var pievienot arī cukuru, pienu, kā arī taukvielas – olīveļļu, sviestu vai cūku taukus. Mīklu samīca un noliek vismaz 20 grādus siltā vietā, lai rūgst.
Mīklai pēc uzrūgšanas pievieno sāli un cenšas pēc iespējas mazāk aiztikt, citādi maize nebūs “pufīga”. Mīklu sagriež ar asu nazi, liek garenā traukā un ļauj vēl nedaudz uzrūgt, tad maizei būs caurumi kā Rokforas sieram.
Maizi pirms likšanas krāsnī var pārziest ar olīveļļu un pārklāt garšvielām - rozmarīnu, timiānu, raudeni vai kumīnu. Var mīklā iebakstīt ķiplokus, olīvas, graudus vai ķirbju sēklas.
Liek 200 grādus karstā krāsnī un cep, kamēr sāk smaržot pēc “gatavības”.