Recepte: Baltmaize ar piedevām

Meksikāņu pavārs Latvijā Havjers Garsija atklāj recepti baltmaizei ar piedevām.

Sastāvdaļas:

ūdens, raugs, sāls, kviešu milti. Var pievienot arī cukuru, pienu, olīveļļu, rozmarīnu,  timiānu, raudeni vai kumīnu, kā arī ķiplokus, olīvas, graudus vai ķirbju sēklas.

Pagatavošana:

30 grādus siltā ūdenī šķīdina raugu, pievieno miltus, visu samaisa. Rauga ūdenim var pievienot arī cukuru, pienu, kā arī taukvielas – olīveļļu, sviestu vai cūku taukus. Mīklu samīca un noliek vismaz 20 grādus siltā vietā, lai rūgst.

Mīklai pēc uzrūgšanas pievieno sāli un cenšas pēc iespējas mazāk aiztikt, citādi maize nebūs “pufīga”. Mīklu sagriež ar asu nazi, liek garenā traukā un ļauj vēl nedaudz uzrūgt, tad maizei būs caurumi kā Rokforas sieram.

Maizi pirms likšanas krāsnī var pārziest ar olīveļļu un pārklāt garšvielām - rozmarīnu, timiānu, raudeni vai kumīnu. Var mīklā iebakstīt ķiplokus, olīvas, graudus vai ķirbju sēklas.

Liek 200 grādus karstā krāsnī un cep, kamēr sāk smaržot pēc “gatavības”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt