Sadaļas Sadaļas

Saldā Vīnes pītā maize ar pīlādžogām

Lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks, šai receptei ieteicams izmantot svaigu raugu. Jāatceras, ka raugam jābūt remdenam, lai labāk savairotos rauga sēnīte. Pīto maizi nevajag pīt pārāk cieši, lai tā labi uzbriestu. Uzcepiet arī savās mājās šo Austrijas virtuves gardumu!

Nepieciešams

  • 550 g miltu
  • 80 g cukura
  • 40 g svaiga rauga
  • 10 ml ruma
  • 100 ml saldā krējuma
  • 200 ml remdena piena
  • 2 olas + 1 ola apziešanai
  • 1 vaniļas cukura iepakojums
  • ½ tējkarotes sāls
  • apm. 100 g svaigu pīlādžogu
  • 1 bioloģiski audzēta citrona miza
  • 1 bioloģiski audzēta apelsīna miza

 

Pagatavošana

Mīklas strēmeles pilda ar pīlādžogām un tad sapin pīnē

Gatavošanas laiks – apm. 120 minūtes

Miltus iekaisa bļodā un vidū izveido padziļinājumu. Tur iedrupina svaigo raugu. Uzkaisa šķipsniņu sāls. Pārlej ar apmēram 100 ml remdena piena. Viegli samaisa. Ieraugu apklāj un atstāj uzbriest 15 minūtes.

Pa to laiku citronu un apelsīnu noskalo ar karstu ūdeni un norīvē mizu.

Kad ieraugs ir uzbriedis, pievieno olas, saldo krējumu, rumu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli, citronu un apelsīnu mizu un atlikušo pienu. Mīca tik ilgi, līdz mīkla kļūst elastīga un vairs nelīp pie rokām. Rauga mīklu apklāj un apmēram vienu stundu atstāj uzbriest siltā vietā.

Uz miltiem apkaisītas darba virsmas uzbriedušo mīklu vēlreiz izmīca un sagriež piecos vienlīdz lielos gabalos. No atsevišķajiem gabaliem sarullē apmēram 4 cm platas strēmeles. Strēmelēm jābūt tikpat garām kā pīne, kas pēc tam tiks pīta.

2/3 pīlādžogu pa vienai rindā ieliek strēmeļu vidū. Pēc tam strēmeles sarullē un saliek kopā.

Cepeškrāsnī ieslēdz cirkulējošā gaisa režīmu un uzkarsē to līdz 160 grādiem.

Mīklas strēmeles sapin pīnē. Pīto maizi liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apziež ar sakultu olu. Atlikušās pīlādžogas uzliek kā rotājumu. Pīni vidējā līmenī cep 25 minūtes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt