Kad tartara maisījums ir gatavs, tas tiek ielikts mazā konusveida formiņā, kuru noņemot, top glīti tornīši.
Nepieciešams
- Puse kūpināta laša,
- 250 g sāls,
- 100 g brūnā cukura,
- 1 vaniļas pāksts,
- 1 apelsīna sula,
- 1 diļļu saišķis vai 1 saldētu diļļu iepakojums
- kadiķu ogas,
- smaržīgie pipari.
Sastāvdaļas laša tornītim:
- 3 sīpolloki,
- 1 avokado,
- 1 mango,
- 150 g krabju.
Pagatavošana
Lasi nomazgā, nosusina, izņem asakas un uzpilina apelsīnu sulu.
Gareniski pārgriež vaniļas pāksti un izkasa pupiņas. Samaisa sāli, cukuru un vaniļas pupiņas. Uz maisījuma ar ādas pusi uzliek zivi. Uzliek uz laša pārējās sastāvdaļas.Visu pārklāj ar foliju un marinē 24–36 stundas.
Pēc tam kūpināto lasi sagriež mazos kvadrātiņos. Sīpollokus nomazgā un sagriež nelielos gredzenos. Avokado un mango nomizo, sagriež gabaliņos un samaisa ar sīpollokiem un krabjiem.
Pēc tam pārmaiņus ar laša gabaliņiem saliek kārtās un pasniedz, pārkaisītus ar svaigām dillēm.