Grilēts jūras asaris ar vasarīgu franču mērci. Recepte maltītei diviem

Jūras asaris – zivs, kas sastopama no Vidusjūras līdz Atlantijas okeānam, ir ideāli piemērota grilēšanai, un būs gana smalka, lai to izvēlētos kā romantisku maltīti diviem, raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" skaidroja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.

Nepieciešams:

  • Izķidāts, notīrīts jūras asaris;
  • daži rozmarīna zariņi;
  • lauru lapas;
  • puse citrona;
  • sāls.
  • Restes zivs cepšanai.

Pagatavošana:

Asarim nogriež asās spuras un galvu, lai to vieglāk sapildīt. Iekšā zivī liek veselus rozmarīna zariņus un lauru lapas. Zivi liek īpašās zivs cepšanai paredzētās restēs, kuru var iegādāties, piemēram, internetā, skaidroja Keridžs, norādot, ka tā nemaksā dārgi, bet ir ļoti noderīga, cepot zivi uz oglēm. Restēs ieliek vēl garšaugus un dažas citrona daiviņas, aizver ciet, nofiksē, apslaka ar olīveļļu un bagātīgi pārkaisa ar sāli.

Liek uz vidēji karsta grila. Par vidēji karstu uzskata tādu grilu, virs kura varētu spēt piecas sekundes noturēt roku. Ja ir par karstu, jāpagaida, kamēr ogles mazliet atdziest.

Zivi ik pa laikam apgriež uz otru pusi un kopā cep 15–20 minūtes.

Kad zivs izcepusies, to ņem nost no grila un ļauj trīs četras minūtes atpūsties uz šķīvja.

Vieglā un vasarīgā franču mērce

 

Nepieciešams:

  • 50 ml olīveļļas;
  • tējkarote koriandra sēklu;
  • 1 ķiploks;
  • 1 liels tomāts;
  • dažas melnās olīvas;
  • daži zariņi svaigas lapu kārveles;
  • daži zariņi svaigu pētersīļu;
  • sāls, pipari;
  • puse citrona.

Pagatavošana:

Katliņā ielej olīveļļu, liek uz grila restēm un uzsilda. Tikmēr piestā saberž koriandra sēklas. Saberzto koriandru ieber siltajā eļļā, pievieno saberztu ķiploku, nomizotu sagrieztu kubiņos blanšētu tomātu, plānās šķēlēs sagrieztas melnās olīvas, sakapātu lapu kārveli un pētersīļus, pieber šķipsniņu sāls, piparus, kā arī sulu un miziņu no puses citrona, rūpīgi samaisa un kārto uz grilētā jūras asara, kuru pasniedz, piemēram, ar grilētiem dārzeņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt