Kamambēra un biešu pīrāgs – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šajā pavasarī dzīves gardēde Ilze Jurkāne atgriežas, lai kopā ar jums dotos ciemos pie cilvēkiem, kuri mīl ēdienu. Kā pirmo Ilze apciemos Santu Liepu, kura plašākai publikai vairāk zināma ar savu “Zaļo maizi” un Āgenskalna sinepēm. Santa stāsta par savu dzīves filozofiju un abas kopīgi pagatavos “chilli con carne” un, protams, arī cep maizīti – šoreiz biešu sārtā tonī.

Kamambēra un biešu pīrāgs

Sastāvdaļas:

  • 300 g kviešu miltu
  • kārtīga sauja rīvētu vārītu biešu
  • šķipsna sāls
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
  • ½ tējkarotes sausā rauga
  • 3 kamambēra siera rituļi (mazie)
  • 1 tējkarote rozmarīna vai timiāna
  • 1 ola

Pagatavošana:

Kviešu miltus lielā bļodā sajauc ar bietēm, sāli, smalki sakapātu ķiploku un raugu. Mīklu mīca, kamēr vairs nelīp pie rokām. Pēc vajadzības pievieno ūdeni vai miltus, koriģējot mīklas konsistenci.

Ļauj mīklai vienu stundu uzrūgt siltā telpā. Kad mīkla uzrūgusi, to kārtīgi pārmīca un sadala trīs vienādās porcijās.

Uz tīras darba virsmas uzber miltus, lai mīkla nelīp pie virsmas. Katru mīklas porciju izrullē plakanā, apaļā formā, nedaudz lielākā nekā siera ritulis.

Liek sieru uz mīklas, uzber nedaudz rozmarīna vai timiāna un prātīgi mīklu pārloka pāri sieram, skatoties, lai nekur nepaliek caurumi. Pīrāgus liek uz pannas, apsmērē ar olu, liek krāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 15–20 minūtes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti