Jēra gaļas zupa ar katliņā ceptu maizi
Sastāvdaļas:
- Burkāni
- Sīpols
- Ķiploks
- Kumins
- Koriandrs
- Jēra ribiņas
- Lēcas
- Tomāti
- Sāls un pipari
Maizei:
- 400 g miltu
- 200 g ūdens
- 10 g rauga
- Sauja sēkliņu maisījuma
- 50 g eļļas
Gatavošana:
- Apcep burkānus, sīpolus un ķiplokus un aplej ar ūdeni, lai vārās.
- Uz pannas apcep garšvielas: kuminu un koriandru. Tad tās piestā kārtīgi saberž un liek zupā.
- Uz tās pašas pannas, kur ceptas garšvielas, uzlej eļļu un apcep jēra ribiņas. Tad tās liek vārīties zupā.
- Zupai klāt pievieno lēcas un ļauj, lai viss vārās.
- Uz pannas apcep mīkstus tomātus un arī liek klāt zupai.
- Vēl kādu brīdi ļauj visam pavārīties. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.
- Gatavo maizi: kopā sajauc miltus, ūdeni, raugu, eļļu un sēkliņu maisījumu, kurš iepriekš apgrauzdēts.
- Mīklu samaisa viendabīgā masā un atstāj, lai pusstundu raudzējas. Tad to pārcilā un izveido mīklas plācenīti.
- Katlu liek karstās oglēs, ielej katliņā nedaudz eļļu un liek plācenīti cepties.
- Pēc kāda laika maizi apgriež, lai arī no otras puses tā apceptos. (Katlam visu laiku jābūt vākam virsū.)