ĪSUMĀ:
Sastāvdaļas:
- 5 lieli kartupeļi
- 150 grami bekona
- 200 grami siera
- 200 grami majonēzes
- 4 sieru garšvielu maisījums
- 2 gaļas buljona kubiņi
- 30 grami svaigu pētersīļu
- sīpolloki
Izmaksas: Ap 9 eiro
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Kartupeļus sagriež gareniski uz pusēm un novieto uz cepešpannā ieklātas folijas. Kartupeļu pusēs ar dakšu sadur vairākus caurumus, pārslaka eļļu un pārkaisa sadrupinātus buljona kubus. Uzliek pa virsu vēl vienu folijas loksni un aizloka ciet. Cep, līdz kartupeļi mīksti, aptuveni 20 minūtes. Smalki sagriež bekonu un sarīvē sieru. Kad kartupeļi izcepušies, tiem izgrebj vidu, liekot mīkstumu lielā bļodā. Pievieno bekonu, sieru, majonēzi un siera garšvielu maisījumu. Kad masa kārtīgi sajaukta, pildījumu saliek izgrebtajos kartupeļos. Cep cepeškrāsnī vēl piecas minūtes, līdz siers izkusis. Smalki sagriež pētersīļus un sīpollokus, pārkaisa gatavajiem kartupeļiem.
Ko par šo recepti saka uztura speciāliste?
Komentē uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, "Instagram" konta "uzlabo" autore: "Jā, jā un vēlreiz jā! Kartupelis nav ļaunuma sakne, bet pilnīgi adekvāts salikto ogļhidrātu avots, kas dos tev ilgstošu enerģiju. Ņem vērā, ka šī ir sātīga recepte, bet sātīgu to padarīs ne kartupelis, bet tauki: siers, majonēze, bekons."
Speciāliste atzinīgi novērtēja, ka receptē ir svaigi zaļumi, kas būs labs C vitamīna avots, taču pilnvērtīgākai maltītei uzlabotu to ar olbaltumvielām un dārzeņiem, piemēram, kartupelim pievienojot dažas karotes bezpiedevu grieķu jogurta un lapu salātus.