ĪSUMĀ:
Sastāvdaļas:
- 250 grami spageti pastas
- 200 grami ķiršu tomātu
- 160 grami tunča olīveļļā
- 200 grami kausētā siera
- 1 ķiploks
- 20 grami svaiga bazilika
- 25 grami cietā siera
- 20 grami ciedru riekstu
Izmaksas: 10,71 eiro
Pagatavošana:
Spageti pastu vāra lielā katlā tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Kad pasta uzvārījusies, nokāš gandrīz visu ūdeni. Ķiršu tomātus sagriež četrās daļās. Pastai pievieno kausēto sieru un tunci. Pastu maisa pāris minūtes uz nelielas uguns. Servējot pievieno svaigos ķiršu tomātus.
Pesto pagatavošanai nepieciešama piesta. Tajā ievieto bazilika lapas, 1–2 ēdamkarotes olīveļļas, cieto sieru, ķiploku, ciedru riekstus un rupjo sāli. Berzē sastāvdaļas piestā, līdz izveidojas vēlamā konsistence. Pesto pievieno tunča pastai un kārtīgi samaisa.
Ko par šo recepti saka uztura speciāliste?
Komentē uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, "Instagram" konta "uzlabo" autore: "Pilnvērtīga recepte. Makaroni – ātrākais un lētākais salikto ogļhidrātu variants, kā olbaltumvielu avots – tuncis, dārzeņi – ķiršu tomāti, un labie tauki – eļļa, kas klāt tuncī, ciedru riekstos."
Zakarkeviča pauda, ka no makaroniem nav jābaidās un tie nav jāizslēdz no uztura arī tiem, kuri iecerējuši atbrīvoties no lielajiem kilogramiem. "Lai gan glutēns kļuvis teju par lamuvārdu, cilvēkiem bez nepanesamības no tā nav jābaidās," sacīja speciāliste.
Viņa gan atzina, ka ciedru riekstu varētu nebūt virtuvē cilvēkiem, kuriem pavisam nav "kāposta", taču tā ir ļoti laba izvēle, jo šie rieksti satur gandrīz visas neaizvietojamās aminoskābes. "Ja atceramies šķīvīša principu, tad nedaudz aizmaldījušies dārzeņi, kurus prasītus čut čut vairāk. Piemēram, papildus uztaisīt vēl tomātu salātiņus ar sarkano sīpolu un olīveļļu," viņa norādīja.