Virtuve bez kāposta

Virtuve bez kāposta. 2. sezona. 8. epizode ar Grētu Grantiņu

Virtuve bez kāposta

Virtuve bez kāposta. 2. epizode. Kristiānas Grāmatiņas makaroni

Virtuve bez kāposta. 1. epizode. Wiesuļa tako

Plucinātas vistas tako ar salsu un gvakamoli – «Virtuve bez kāposta» recepte

Plucinātas vistas tako ar salsu un gvakamoli ir hiphoha zvaigznes Wiesuļa iecienīta recepte, kuru viņš atklāja Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā  "Virtuve bez kāposta". Savukārt uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, vērtējot šī ēdiena pagatavošanu un sastāvdaļas, secināja – viņai pat īsti nav, kur piesieties.

ĪSUMĀ:

Nansija Garkalne un Wiesulis ar tako.
Nansija Garkalne un Wiesulis ar tako.

Sastāvdaļas:

  • 500 grami vistas krūtiņas
  • Tako mērce
  • 250 grami siera
  • Cietās tako laiviņas
  • 1 sarkanā paprika
  • 3 tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 50 grami pētersīļu
  • 2 avokado
  • 1 laims

Ēdiena izmaksas: 14,60 eiro.

Pagatavošana:

Sagriež vistas krūtiņu lielos gabalos, liek cepties uz pannas 10 minūtes. Papriku, tomātus, sīpolu un pētersīļus sagriež smalkos gabaliņos, liek vidēja izmēra bļodā. Pievieno sulu no puses laima. Vistai pievieno garšvielas pēc izvēles un uz pannas uzlej nedaudz ūdeni. Pannai uzliek vāku un ļauj sautēties vēl 10 minūtes. Kad vistas gaļa gatava, to saplucina strēmelēs, izmantojot dakšu. Vidēja izmēra bļodā ieliek avokado, pievieno sāli, piparus un sulu no otras puses laima, saspaida avokado ar dakšiņu līdz izveidojas viendabīga masa. Sarīvē sieru. Tako servē liekot visas sastāvdaļas vēlamā secībā iekšā cietajās tako laiviņās.

Ko par šo recepti saka uztura speciāliste?

Komentē uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, "Instagram" konta "uzlabo" autore: "Ļoti laba kombinācija, būs gan olbaltumvielas – vista, gan saliktie ogļhidrāti – tako laiviņas, dārzeņi, kā arī "labie" tauki – avokado. 21. gadsimta visu veselīguma guru mīlētākais produkts avokado ir lieliska izvēle, jo dos gan sātu, jo ir visai kalorijām bagāts, kā arī daudz labo tauku, kas būs svarīgi gan ādai, gan matiem, gan nagiem un ragiem. Laba opcija ir laima pievienošana, kas palēninās efektu, kad avokado paliek nepievilcīgi brūns. Man kā uztura speciālistei pat nav, kur piekasīties. Ja recepti gribas padarīt praktiskāku, lai var īstenot Jaungada apņemšanos un paņemt ēdienu līdzi, piemēram, uz ofisu, tako laiviņu vietā (jo tās sadrups), var izmantot pilngraudu tortilju (lai man piedod visi tako dievi)."

Citas "Virtuve bez kāposta" receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti