ĪSUMĀ:
Sastāvdaļas:
- 250 grami spageti pastas
- Puse citrona
- 1 vesels ķiploks
- 1 lapu kāposts jeb kale
- 30 grami pētersīļu.
Izmaksas: 3,61 eiro
Pagatavošana:
Pastu vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Pēc vārīšanas, nokāšot pastu, aptuveni vienu krūzi pastas ūdens uzglabā tālākai gatavošanai. Sagriež ķiploku plānās šķēlēs un sakapā pētersīļus. Uzkarsē pannu, pievieno eļļu tā, lai taukviela nosedz pannu. Uz karstas pannas liek cepties ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pievieno pastu un pētersīļus, cep divas minūtes, visu laiku maisot. Pievieno pastas ūdeni, turpina maisīt un cep vēl aptuveni trīs minūtes, līdz pastas ūdens gandrīz izgarojis. Tad pievieno sulu no puses citrona.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kale lapu kāpostam atdala lapas no kāta un sadala nelielos kumosa izmēra gabalos. Novieto tos uz cepampannas, vēlams uz cepamā papīra. Pievieno eļļu un sāli. Novieto lapu kāposta gabalus tā, lai tie nepārsedz viens otru. Cep aptuveni piecas minūtes, pieskatot, lai kāposts ir kraukšķīgs, bet ne sadedzis.
Ko par šo recepti saka uztura speciāliste?
Komentē uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, "Instagram" konta "uzlabo" autore: "Kabatai draudzīga opcija, kas dos daudz enerģiju, jo saturēs saliktos ogļhidrātus – pastu. Ķiploks un pētersīlis – antioksidantu bumba, kas ziemas spelgonī palīdzēs karot pret baciļiem. Kale kāpostu čipsi ir ļoti veiksmīga opcija, ja gribas kaut ko pagrauzt, pakraukšķināt. Uzņemsi daudz šķiedrvielu, bet maz kaloriju."
Tomēr tad, ja būtu kaut kas jāuzlabo, speciāliste pamanīja, ka maltītē trūkst olbaltumvielu, tādēļ ieteica to papildināt, piemēram, ar tunci vai konservētām pupiņām.